Eski Sürücü Belgeleri Yenilenmeli

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİ İÇİN SON GÜNLER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için 3 gün kaldığını hatırlatıyor. Yapılan açıklamada, eski sürücü belgelerini yenilemek isteyenlerin 31 Temmuz 2025 tarihine kadar herhangi bir nüfus müdürlüğünden randevu alarak işlem yapabileceği belirtildi.

ÜCRET BİLGİLERİ VE TARİH SINIRI

Eski tip sürücü belgeleri, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar indirimli olarak 15 lira ücretiyle tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden yenilenebiliyor. Ancak bu tarihten sonra yapılacak değişiklikler için 7 bin 438 lira ücret ödenmesi gerekecek. Vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapacakları başvurular sonrasında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belgelerinin en geç 2 iş günü içinde kendilerine gönderileceği bilgisini aldı.

GEÇİCİ BELGE KULLANIMI

Sürücü belgelerinin teslimat sürecinde, vatandaşlar nüfus müdürlüklerinden ya da e-Devlet üzerinden alacakları geçici sürücü belgesi ile araç kullanmaya devam edebiliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray Antalya’da Fırtınayı Esti

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında Antalyaspor'u 4-1 yenerek puanını 39'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.