İzmir Bergama’da doğup büyüyen Eşref Taşkın, dedesi ve babasından devraldığı yoğurtçuluk ve sütçülük mesleğiyle tanınıyor. 14 yaşından beri emek verdiği dükkanını kapatacağı iddiaları gündeme geldi. Yıllar içinde dükkanı bir kahvaltı salonuna dönüştüren Eşref Amca, erken saatlerde dükkanını açmasıyla biliniyor.
DUKKAANIN KAPANMA İDDİASI
Eşref Amca, ilerleyen yaşına rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor. Daha önceki röportajlarında rüyasında bile çalıştığını belirtmişti. Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını ise “içini ferah tutmak, küçük şeylerden mutlu olmak ve stresten uzak durmak” olarak özetlemişti.
BÜYÜK BİR KAYIP OLACAK
Eşref Taşkın’ın dükkanının kapatılacağına dair iddia, ilçe halkı tarafından üzüntüyle karşılandı. Kahvaltı salonunu ne zaman kapatacağına dair net bir bilgi henüz paylaşılmadı. Bu kararın sebebi de açıklanmadı.
BİR EFSANE OLARAK TANINIYOR
Kore Savaşı’na katıldıktan sonra Bergama’ya dönerek çalışmaya başlayan Eşref Taşkın, kahvaltıda misafirlerine Bergama tulumu, zeytin, bal-kaymak, yumurta, çıtır ekmek ve ballı süt sunuyordu. Dükkanı, birçok ünlünün de ziyaret ettiği Bergama’nın simge mekanlarından biri haline geldi.