Euro, Dolar Karşısında Yükseliyor

ABD DOLARINA KARŞI YÜKSELİŞ

Euro, ABD doları karşısında yüzde 0,31 değer kazanarak 1,1805 seviyesine çıktı. Türk lirası karşısında ise yeni zirveler görülüyor. EUR/TRY, yüzde 0,44 artışla 48,7949’a ulaştı. Euro, Türk lirası karşısında ay başından beri yüzde 1,4, yıl başından itibaren ise yüzde 33 değer kazanmış durumda.

EURO’NUN YÜKSELİŞ NEDENİ

Euro’nun bu yükselişi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta faiz indirimlerine devam edeceği beklentisiyle dolardaki genel zayıflıkla yakından ilişkili. Bu durum, Euro’nun Temmuz başından bu yana ulaştığı en güçlü seviye olan 1,18 dolara doğru yönelmesine neden oldu. Piyasalar, Fed’in Çarşamba günü faiz oranlarını en az 25 baz puan düşüreceğini öngörüyor.

ENFLASYON VE RİSKLER ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

Politika yapıcıların, gümrük vergilerinden kaynaklanan enflasyonist baskıların devam etmesiyle birlikte soğuyan işgücü piyasasını değerlendirmesi bekleniyor. Avrupa’da yetkililer, enflasyon konusunda dikkatli olmayı sürdürüyor. ECB Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, para politikasının “istikrarlı bir şekilde ilerlemesi” gerektiğini ifade etti ve gümrük vergilerinden hizmet enflasyonuna, gıda fiyatlarından maliye politikasına kadar uzanan yukarı yönlü risklerin önemini vurguladı. Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir de bu risklerin göz ardı edilmesinin “hata” olacağı konusunda uyarıda bulundu. Geçtiğimiz hafta ECB, borçlanma maliyetlerini üst üste ikinci toplantısında da sabit tutarak, faiz indirimi döngüsünün sona ermiş olabileceği sinyalini verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.