Eylem Tok 14 Ay Sonra Dilekçe!

KAZA SONRASI DİLEKÇE

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan ehliyetsiz oğlu Timur Cihantimur ile birlikte ABD’de tutuklu olan Eylem Tok, kazadan tam 14 ay sonra avukatı aracılığıyla bir dilekçe sunuyor. Eylem Tok’un İstanbul Kemerburgaz’daki kazanın ardından, o sırada ağır yaralı olan Aci ve arkadaşlarının telefonuna ulaştığı iddiaları da ortaya çıkmıştı.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un, Amerika Birleşik Devletleri’nde cezaevinde bulunduğu sırada, Türkiye’ye iadeleri için hukuki süreç devam ediyor. Eylem Tok, avukatı aracılığıyla, “Yakalama kararı kaldırılsın” talebiyle başvuruda bulundu. Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Tok, telefonları kendisinin almadığını, oğlu ile aynı araçta bulunan başka bir çocuğun annesi ve diğer ailelerin aldığını öne sürdü.

TAZMİNAT DAVASI GÜNDEMDE

Tok hakkında, “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “Suçluyu kayırma” gibi suçlardan çıkarılan yakalama kararı ve kırmızı bültenin kaldırılması talep ediliyor. Öte yandan, Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci ise maddi ve manevi tazminat talebinin karşılandığı nedeniyle birkaç gün önce şikayetini geri çekti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Buca Belediyesi Operasyonunda 54 Şüpheli Adliyede

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Buca Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 54 kişinin emniyet işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski başkan Erhan Kılıç da bulunuyor.

5 Haziran 2026 Spor Gündemi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 19 Temmuz'da New York'tan İstanbul'a geleceklerini açıkladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 400 TOGG'la uğurlanmalarını hatırlattı.

Hafta Sonu Sıcaklıklar Yükselecek, Sağanak Bekleniyor

Bugün Marmara'nın büyük bölümü, Ege, Batı Akdeniz iç kesimleri ve İç Anadolu başta olmak üzere birçok bölgede sağanak bekleniyor. Lodosla birlikte yurt genelinde sıcaklık yüksek seyrediyor.

Kayınpeder Damadını Öldürdü

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde kayınpederi Y.E. ile arasında çıkan tartışma sonrası bıçaklanan 30 yaşındaki İ.O., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine meydana geldi.

Kaza Sonrası Kavgada Baran Fakhani Öldü

Sultangazi'de 34 GG 502 plakalı otomobilde bulunan Hakim Fakhani ve iki oğlunun karıştığı trafik kazasının ardından başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Fakhani ailesine bıçak ve sopalarla saldırıldı.