Trabzonspor, Ferencvaros karşısında aldığı 4-0’lık ağır mağlubiyetin ardından teknik direktör Fatih Tekke ile yollarını ayırdı. Avrupa Ligi play-off turunda toplamda 5-0’lık skorla elenen bordo-mavililerde, Tekke istifa kararını maç sonrası duyurdu. 18 aylık görev süresinin ardından bu kararı alan Tekke, alınan sonuçların sorumluluğunu üstlendiğini vurguladı.
FATİH TEKKE’NİN AÇIKLAMALARI
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Tekke, “Bazı maçlar vardır, insanı çok yaralar. Bu maçlardan bir tanesini yaşadık” dedi. Kırmızı kartın maçı olumsuz etkilediğini belirten Tekke, “Avrupa Ligi’ne kalamadık. 18 aydır takımın daha iyi olması için çalışıyordum. Şu an itibarıyla istifa ediyorum” ifadesini kullandı.
İSTİFA KARARININ NEDENLERİ
Tekke, mağlubiyetlerin kendisine yazıldığını, galibiyetlerin ise oyunculara ait olduğunu vurguladı. Mağlubiyetin kabul edilebilir olmadığını belirten Tekke, “Şanssızlıklar kabul edilir ama ben bunu kabul edemem” açıklamasını yaptı. Ayrıca, camianın bu tür durumları büyütmemesi gerektiğini dile getirdi.
TRABZONSPOR’UN GELECEĞİ
Trabzonspor’un Avrupa macerası sona ermiş değil. Bordo-mavililer, UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek. Tekke, istifasının ardından takımın geleceği konusunda olumlu mesajlar vererek, Trabzonspor’un daha iyi olacağına inandığını ifade etti.