Erkekler basketbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan 39. Cumhurbaşkanlığı Kupası, büyük bir derbiye ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe Tarfin, finalde Beşiktaş’ı 72-59 yenerek sezonun ilk kupasını kazandı. Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşı gösterdiği üstün performansla şampiyonluğa ulaştı.
İlk Çeyrek Hızlı Başladı
Fenerbahçe Tarfin, Beşiktaş karşısında maça etkili bir başlangıç yaptı. İlk çeyreği 21-10 önde tamamlayan sarı-lacivertliler, rakibi karşısında 11 sayılık fark elde etti. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe, hücumda etkili oyunuyla farkı açtı. İlk yarıyı 46-27 önde kapattı.
Üstünlük Sürdü
Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, farkı azaltmayı başardı ancak Fenerbahçe Tarfin, kontrolü elinde tutmayı sürdürdü. Sarı-lacivertli ekip, karşılaşmanın son çeyreğine 58-46 avantajlı girdi.