FENERBAHÇE GENEL SEKRETERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Fenerbahçe’nin Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Süper Lig’in 18. haftasında meydana gelen Galatasaray – Göztepe maçıyla ilgili hakem kararlarına sert bir tepki gösterdi. Kızılhan, yaptığı açıklamada hakem hatalarının ligdeki adil rekabeti tehdit ettiğini vurguladı.
HAKEM HATALARI LİGİ ETKİLİYOR
Kızılhan, “Her hafta yaşanan, izlemekten utandığımız hakem hataları ligin kaderini etkilemeye devam ediyor. Milyonların gözü önünde gerçekleşen pozisyonlara rağmen hakemlerin tereddütsüz şekilde verdiği yanlı kararlar, Türk futbolunda adil rekabeti isteyenlere ve kulübümüze karşı açık bir meydan okuma haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı. Hakemlerin kendi çıkarları doğrultusunda karar verdiklerini belirten Kızılhan, bu durumun Galatasaray’ı cesaretlendirdiğini savundu.
ADALETSİZLİKLER ARTIK TAHAMMÜL EDİLEMEZ
Ayrıca, Kızılhan, “Bu çarpık düzen, Galatasaray’a her yolu açmakta, cesaret vermektedir. İlgili takımın oyuncuları… cezasız kalacağını bilmenin rahatlığıyla hareket etmektedirler.” diyerek yaşanan ihlallerin cezasız kaldığını dile getirdi. Tüm bu kayırmaların, gündemi başka yönlere çekmeye yönelik bir taktikle sıradanlaştırılmaya çalışıldığını vurguladı.
YABANCI HAKEM UYGULAMASI ŞART
Kızılhan son olarak, “Bu hakemlerle oynanan ligin güvenilirliği ve adaleti yoktur! Adaletin tesisi ve sahada alın teri ile kazanılan emeklerin hakkının verilmesi için yabancı hakem uygulaması derhal hayata geçirilmelidir.” şeklinde konuşarak, Türk futbolunun daha fazla adaletsizlik yaşamaması gerektiğini ifade etti.