ALI KOÇ’UN AÇIKLAMASI SONRASI GÖZLER FENERBAHÇE’DE
Fenerbahçe’nin açıklamaları, Ali Koç’un “İmzalar toplanırsa aday olmam” ifadesinin ardından büyük bir merakla bekleniyordu. Fenerbahçe Spor Kulübü, basın duyurusunda geçerli imza sayılarını paylaştı.
İMZA SÜRECİ HAKKINDA DETAYLAR
Sarı-Lacivertli kulüp, Olağanüstü Genel Kurul çağrısına yönelik imza sürecinde toplanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Sicil Kurulu’na sunulan imza beyannamelerinin detaylı olarak incelendiğini açıkladı. Toplamda 9 bin 954 imzanın teslim edildiği ve bu beyannamelerin birbirinden farklı içeriklere sahip olduğu için 10 ayrı kategoride değerlendirildiği belirtildi. Medeni Kanun’un 75. maddesi çerçevesinde 8 bin 468, Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğü kapsamında ise 7 bin 982 imzanın geçerli olduğu, bunların dışında 1,023 imzanın ise geçersiz sayıldığı ifade edildi.
FENERBAHÇE’DEN KAMUOYUNA DUYURU
Fenerbahçe’nin açıklaması, imza süreçleri ile ilgili gerekli araştırmaların tamamlandığını belirtiyor. “Tüzüğünün 20/3. maddesi uyarınca değerlendirilmek üzere kendilerine 9.954 imza beyannamesi teslim edildiğini, beyannamelerin çeşit ve içerik bakımından birbirinden farklı olması sebebiyle 10 ayrı kategoride değerlendirildiğini” duyurdu. Geçerli beyannameler arasında noter huzurunda düzenlenenler, konsolosluklarda hazırlananlar gibi kategorileri sıralarken, geçersiz olanları da tanımladı. Bu kapsamda, 271 kongre üyesine ait 551 mükerrer beyanname tespit edilmiş; ayrıca bazı üyelerin beyannameleri geçersizlik durumu ile karşılaştı.
GEÇERLİ İMZA SAYILARI VE SONUÇLAR
Sicil Kurulu’nun kontrolü sonucunda, mükerrer olan beyannameler çıkarılmış ve çeşitli geçersizlikler tespit edilmiştir. 9,491 kongre üyesinin beyannamesinin detaylı değerlendirmesi yapıldı. Geçerli olanların sayısını ve durumlarını ayrıntılı olarak belirleyen açıklamaya göre, Medeni Kanun’a göre geçerli sayılan imza sayısı 8,468, Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğü’ne göre ise 7,982 olarak kaydedildi. Beyanname tarihine göre aidat borcu olan üye sayısı 486 olarak bildirilmiştir. Üyelere bilgilendirici SMS ve e-posta gönderildiği ve geri bildirimlerin alınacağı belirtilmiştir.
then "Add to Home Screen"