Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında, geriye düştüğü karşılaşmada Rizespor’u deplasmanda 5-2 mağlup etti. Maç sonrasında spor yazarları, mücadeleyi ve Fenerbahçe’nin göstermiş olduğu performansı kaleme aldı.
MAÇIN KADERİ DEĞİŞTİ
Maçın kaderi 55. dakikada değişim gösterdi. 46’da başlayan ikinci yarıda, Fenerbahçe galibiyeti getiren bölümde etkili bir oyun sergileyerek, öne geçti. Takımın ruhani lideri Asensio, yine sahneye çıkarak, ligin kilit isimlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. İlk devrede, Fenerbahçe’nin hücum gücünü kısıtlayan iki bek oyuncusunun (Mert ve Levent) zayıf performansı dikkat çekerken, Tedesco’nun 55. dakikada yaptığı değişiklikle kanat akışkanlığı arttı. Böylece Fenerbahçe, sadece 10 dakikada maçı ele geçirdi.
ÖZGÜVEN GERI DÖNDÜ
Tedesco, sahada değişiklik yapmadan mücadeleye başladı. Ancak aradığı gol aniden geldi ve bu, maçın seyrini tamamen değiştirdi. İlk yarının parlayan ismi kaleci Fofana, topu elinden kaçırarak Asensio’ya gol fırsatı sundu. Bu golle birlikte Fenerbahçe rahatlayarak kendi oyununu oynamaya başladı. Rizespor ise paniğe kapıldı. Özgüvenini kazanan Fenerbahçe, Asensio’nun önderliğinde ardı ardına goller buldu. Özellikle Asensio’nun 3. golü, fizik kurallarını zorlayan bir şekilde geldi. O, son haftalarda Fenerbahçe için bir kurtarıcı oldu; takımını yönlendiriyor ve skor üretiyor. Bu tür bir oyuncuyu bulmanın oldukça zor olduğunu ifade etmek gerekiyor.
DÖNÜŞ KAYDEDİLDİ
İkinci yarıda üst üste gelen 3 gol, geri dönüş hikayesinin başlangıcını oluşturdu. Ancak bu gollerin hiçbiri planlı bir organizasyon sonucu gelmedi. Fenerbahçe, karşısında 10 kişi kalan Rizespor’a karşı, bu moralle 5 gollük bir başarıya ulaştı. Ancak Tedesco’nun hatalarına da dikkat çekmek gerekli; kötü geçen bir ilk yarının ardından, ikinci yarıya hiç oyuncu değişikliği yapmadan başlamak mantıklı görünmüyor.
then "Add to Home Screen"