FENERBAHÇE GENEL KURULUNDA OY VERME İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci günü itibarıyla başkanlık için oy verme işlemi gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ali Koç beyaz pusula ile, Sadettin Saran ise sarı pusula ile yarıştı. Oy verme işlemi, saat 10.00’da başladı ve saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.
KULLANILAN OY SAYISI VE OY SAYIMI
Yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda toplam 24 bin 732 oy kullanıldı. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, kongre üyelerinin stadyumdaki tribünlere geçmesini istedi. İlk olarak Sadettin Saran, ekibiyle birlikte saha kenarından yürüyerek tribünlere geldi. Saran’a, büyük bir sevgi gösterisiyle tezahüratlar yapıldı. Sadettin Saran, bu sevgiye rętti elini kaldırarak karşılık verdi. Daha sonra Ali Koç ve yönetim kurulu kale arkasından sahaya doğru hareket ederken, tribünlerden ıslık ve tepkiler yükseldi. Ali Koç ve ekibi, oyuncu çıkış tüneline doğru ilerlerken kendisini destekleyen kitleden tezahüratlar duyuldu. Genel kurulda oy sayım işlemi tamamlandı.
SEÇİM SONUÇLARI VE YENİ BAŞKAN
Açılan sandık sonuçları ise şöyle oldu: 50/50 Ali Koç: 12.068, Sadettin Saran: 12.325. Sadettin Saran, Ali Koç’u geride bırakarak Fenerbahçe’nin yeni başkanı seçildi. Saran, Koç’a 257 oy fark attı ve bu sonuçla birlikte 7 yıllık Ali Koç dönemi sona erdi.