UEFA Disiplin Kurulu, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’ndaki Lyon – Fenerbahçe karşılaşması sonrası başlattığı disiplin soruşturmasının sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, Fransız orta saha oyuncusu Matteo Guendouzi 4 maç men cezasına çarptırıldı. Ayrıca, 50.000 Euro para cezası da aldı. UEFA, Guendouzi’nin cezasının 2 maçını bu sezon çekeceğini, kalan 2 maçın ise 1 yıllık deneme süresiyle ertelendiğini belirtti.
GREENWOOD'A VERİLEN CEZALAR
Disiplin kurulunun kararlarında yer alan bir diğer Fenerbahçeli oyuncu Mason Greenwood’un durumu da netlik kazandı. Greenwood’a 1 maç ertelemeli men cezası verildi. Ayrıca, 30.000 Euro para cezası alacak. Eğer belirlenen deneme süresi içerisinde benzer bir disiplin ihlali yapmazsa, maç cezasını çekmeyecek.
FENERBAHÇE'DEN İTİRAZ AÇIKLAMASI
Fenerbahçe, verilen cezalara itiraz edeceğini duyurdu. Kulüp, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından alınan kararları değerlendirmekte. Açıklamada, Guendouzi ve Greenwood’un ceza gerekçeleri detaylı bir şekilde yer aldı. Kulüp, hukuk birimleri aracılığıyla UEFA Tahkim Kurulu’na itiraz süreçlerini başlatacak.