Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon ile oynadığı maçın ardından UEFA’nın Matteo Guendouzi ve Mason Greenwood hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Sarı-lacivertliler, Lyon deplasmanında 2-1 galip gelerek lig etabına adını yazdırmıştı. Ancak karşılaşmanın ardından bazı olayların yaşandığı bildirildi.
OLEDAKİ OLAYLARIN İNCELENMESİ
UEFA, Lyon ile Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olayları incelemeye aldı. Bu inceleme, iki oyuncunun davranışlarının sportmenlik dışı hareketler kapsamında değerlendirilmesi üzerine odaklanıyor.
CEZA İHTİMALİ
Fransız basınında yer alan haberlere göre, Guendouzi’nin davranışları hakaret ve seyircileri kışkırtma olarak nitelendirilirse 1-3 maç arasında men cezası alabileceği belirtiliyor. Ayrıca Lyon’un kaleci antrenörü Antonio Ferreira’nın da bir oyuncuya saldırdığı iddia ediliyor ve bu durumun 3-5 maç aralığında ceza almasına yol açabileceği ifade ediliyor.