İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yönelik başlattığı “Hakemler Dosyası” soruşturması devam ediyor. Gözaltına alınan ve tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gündoğdu, MHK Başkanlığı görevinden istifa etti ve istifa dilekçesi Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) iletildi.
MHK BAŞKANI GÜNDOĞDU İSTİFA ETTİ
Tutuklanan Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulu’ndaki görevine son verdi. İstifası, TFF’ye ulaştı. Bu gelişme, soruşturmanın seyrini etkileyebilir.
GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR
29 Eylül’de MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte birçok isim gözaltına alındı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ferdi Karadoruk, MHK Eski Başkanvekili Ahmet Şahin ve diğer eski üyeler de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Ferhat Gündoğdu ve diğer bazı isimler tutuklandı.
SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI
Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Gündoğdu’nun dijital materyallerinde dikkat çekici bir ses kaydı bulundu. Ses kaydında, Gündoğdu’nun FIFA yardımcı hakemi Kerem Ersoy’a bazı tehditlerde bulunduğu yer aldı. Bu durum, soruşturmanın boyutlarını genişletebilir.