Feribotta Yangın, 200 Yolcu, 70 Araç

MARMARA ADASI VE TEKİRDAĞ ARASINDA YANGIN

Marmara Adası ile Tekirdağ arasında seyir halindeki bir feribotta makine dairesinde yangın çıkması üzerine, bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, saat 16.08’de Sahil Güvenlik Güney Marmara Harekat Merkezi’ne Marmara Adası kuzey batısında “YAVUZ NAZ” feribotunda yangın olduğuna dair bir ihbar geldiği bildirildi. Bu durum üzerine ivedilikle Sahil Güvenlik Gemisi “TCSG-313” ve “KB-70” görevlendirildi. Açıklamada, “Gemi kaptanıyla iletişime geçilmiş olup yangının makine dairesinde olduğu, mekanik izolasyonun sağlandığı bilgisi alınmıştır. Feribotta personel ile birlikte 200 vatandaş ve 70 araç mevcut” denildi.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Açıklamada, “KB-70” ve Kıyı Emniyet’e bağlı “KIYEM-4” gibi gemilerin bölgede bulunduğu kaydedildi. Ayrıca, “KIYEM-6” botun da intikal haline olduğu, gemi kaptanının ise gemiyi terk etme talebinin olmadığı ifade edildi. Yangının makine dairesinin soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi ve “ÖZ KAPTAN 1” isimli diğer bir feribotun, YAVUZ NAZ’ı Marmara Adası’na doğru güvenli bir şekilde yedeklediği bildirildi. Yolcuların tahliye işlemleri bölgeye ulaşan feribotlarla gerçekleştirilecekti.

FERİBOT İSKELEYE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YANAŞTI

Kontrollü bir şekilde ÖZ KAPTAN 1 feribotunun yardımıyla YAVUZ NAZ, Marmara Adası merkez iskelesine yanaştırıldı. Feribot iskeleye yanaştıktan sonra yolcular ve yükler güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yolculara burada belediye ekiplerince kek ve su ikramı yapıldı. Ayrıca, iskelede bekleyen “BAHRİ REİS” feribotuna nakledilen yolcuların Tekirdağ’a hareket edeceği bilgisi verildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.