FETÖ’nün kripto listesine baskın: 116 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 116 polis gözaltına alındı.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından FETÖ’nün emniyet mahrem imamına yönelik operasyonda ele geçirilen ve çözümüne devam edilen SD kart incelemesinde FETÖ'nün 70 bin polisi farklı renk ve rakamlarla kodladığı belirlenmişti. Bunun üzerine 9 bin 500 kripto isim FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı. Listedeki 6 bin kişinin FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasında aktif görev aldığı belirlendi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu listede oldukları tespit edilen ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptıkları süreçte açığa alınmış kripto FETÖ’cü polis memurlarına yönelik soruşturmayı derinleştirdi. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri açığa alınan polislere yönelik baskınlarına devam ediyor. Son yapılan baskında 18 polis memuru daha gözaltına alındı. TEM ekipleri son bir hafta içerisinde 116 polis memurunu gözaltına aldı.

Yine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de operasyonlara devam ediyor. Örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandıkları ve örgütün finans merkezi Bank Asya’ya para yatırdıkları tespit edilen farklı meslek gruplarına yönelik şahıslara yönelik baskın düzenlendi. Son baskında 7 kişi yakalanırken, bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 57 kişi KOM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Serhat Kılıç’ın Ölümünde Olay Yeri İnceleme Raporu Açıklandı

İstanbul'daki evinde ölü bulunan oyuncu Serhat Kılıç'ın ölümüne dair soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Emniyet güçleri, olay yeri inceleme raporunda metal bir kuyu ile valizde bulunan maddeleri inceledi.

Ahbap Derneği’ne Yönelik 20 İlde Operasyon Başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

Boşanma ve Nafaka Düzenlemesi Ekim’de Başlıyor

Ankara Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda, Ankara 2 No'lu Barosu'nun 2026-2027 Adli Yıl Açılış Programı'nda konuşan Bakan Gürlek, 12'nci Yargı Paketi'nde yer alacak yeni düzenlemelere dair bilgiler paylaştı. Bakan Gürlek, boşanma davaları ve nafaka düzenlemesinin ekim ayında hayata geçeceğini duyurdu.

Van-Bahçesaray Yoluna 13 Kilometrelik Tünel Yapılacak

Van-Bahçesaray yoluna yapılacak 13 kilometrelik tünel, bölgedeki ulaşımı güvenli hale getirecek. Van ile Bahçesaray ilçesini birbirine bağlayan karayolu, kış aylarında sık sık kapalı kalıyor.

Kayıp Kardeşlerin İsimleriyle Dolandırıcılık Yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinden Mersin'deki Taşucu Limanı'na giden Filo Jet isimli feribot alabora oldu. Feribottaki kaybolan yolcuları arama çalışmaları devam ederken, kaybolanlar arasında Hataylı Demir kardeşler de bulunuyor.