YANGINDA HAYATINI KAYBEDENLER
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarında bulunan Brumath’ta, Rize’nin Ardeşen ilçesine kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru’nun evinde bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Yangın sırasında evde bulunan 13 yaşındaki Ecrin ve 11 yaşındaki Hatice Kuru, hayatını kaybetti. Beş yaşındaki kardeşleri Melek Kuru, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak minik Melek, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
POLİS VE SAVCILIKTAN BEKLENTİLER
NTV Fransa Muhabiri Kayhan Karaca’nın verdiği bilgiye göre, bu trajik olay cumartesi sabahı Fransa’nın Kuzey Doğusu’ndaki Brumath ilçe merkezinde gerçekleşti. Fransız medya, yangında yaşamını yitirenlerin Türk olduğunu ifade etmiyor. Şu ana kadar savcılık ya da polis tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bugün ya da yarın bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.
AİLEYE DESTEK GÖSTERİLİYOR
Avrupa’nın dört bir yanından Ardeşenliler, Brumath şehrine gelerek aileye destek olmaya çalışıyorlar. Yangın sonrası yaşanan bu üzücü olay, toplulukta büyük bir dayanışma ve yardımlaşma ruhunu ortaya çıkarıyor.