FIFA 2026 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Paraguay ile Fransa arasındaki mücadele Philadelphia Stadyumu’nda oynandı ve ilk yarısı golsüz tamamlandı. Maçın 70. dakikasında Fransa penaltı kazandı. Kylian Mbappe penaltıyı gole çevirdi. Fransa 1-0 öne geçti ve çeyrek finale yükseldi. Mbappe gol sayısını 7’ye çıkardı ve Messi ile eşitlendi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
Manşet
Çeşme’de Denizde Fenalaşan Kişi Öldü
İzmir'den arkadaşıyla denize girmek için Çeşme ilçesindeki Pırlanta Plajı'na gelen 40 yaşındaki R.P., suda bir anda fenalaştı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.
Manşet
Fas Çeyrek Finale Yükseldi
Houston Stadyumu'nda oynanan maça baskılı başlayan Kanada oldu. 5. dakikada Ahmed'in soldan yaptığı ortada Fougerolles topu göğsüyle Jonathan David'e indirdi.
Manşet
Mısır’da Bizans Kenti ve Antik Mezarlar Bulundu
Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, Dakhla Vahası ve İskenderiye yakınlarındaki Marina el-Alamein arkeolojik alanında önemli keşifler yapıldığını duyurdu. Yetkililer, buluntuların hem Mısır'ın tarihine ışık tuttuğunu hem de ülkenin turizm sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Manşet
İzmir ve Aydın’da 3 Caretta Caretta Ölü Bulundu
Selçuk'taki Zeytinköy Plajı ve Kuşadası sahillerinde üç caretta caretta kıyıya vurdu. EKODOSD tarafından yapılan incelemelerde kaplumbağaların öldüğü tespit edildi.
Manşet
Eskişehir’de Define Ararken Göçük Altında Kalan Kişi Öldü
42 yaşındaki Hakan Ç, İnönü ilçesinde bir evin bahçesinde define aramak için girdiği tünelde göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi.