Fulya’nın katili: Ayrılmak istedi!

Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşanan cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı. Fulya Özdemir'in katili A.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fulya'nın katilinin cinayeti işledikten sonra saklandığı dayısı serbest bırakılırken Atilla M'nin tutuklandığı ortaya çıktı.

Antalya Kaş'ta 29 yaşındaki Fulya Özdemir'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 32 yaşındaki Atila Matka ifadesinde, "Hatırlamadığım kadar kafasına defalarca, şuursuzca vurdum" dedi.

İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan İsviçre ve Türk vatandaşlığı bulunan Fulya Özdemir, geçen yıl Kaş merkezdeki Çukurbağ Yarımadası'nda kiraladığı villada yaşamaya başladı.

15 Ekim'den bu yana kızından haber alamayan İsviçre'de yaşayan baba Eyvaz Özdemir, Kaş'a gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine arama çalışması başlatılırken, aramalar Fulya Özdemir'in arkadaşı Atila Matka'nın evinin yakınlarında yoğunlaştırıldı. Genç kadının cenazesi önceki akşam evin yakınındaki dağlık arazide battaniyeye sarılmış ve üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. Vücudunda çok sayıda bıçak darbesine rastlanan Fulya Özdemir'in cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Kızının cenazesini alan baba Eyvaz Özdemir, toprağa vermek üzere Ankara'ya götürdü.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Cinayet şüphesiyle aranan Atila Matka ise önceki gün gece Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Karıştıran Beldesi'nde jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Şüpheli Matka, saklandığı evde kendisine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen dayısı İsmail Ç. ile gözaltına alındı. Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen Atila Matka tutuklanırken, İsmail Ç. ise serbest bırakıldı.

Cinayet şüphelisinin Kaş Cumhuriyet Savcılığı tarafından SEGBİS yöntemiyle sorgulandığı kaydedildi.

'FULYA AYRILMAK İSTEDİ'

Kırklareli Yarı Açık Cezaevi'nden firari olduğu, Kaş'ta kaçak yaşadığı ve gayriresmi şekilde çalıştığı belirtilen Atila Matka ile Fulya Özdemir arkadaşlığının bir süre önce hayvan alışverişi sırasında başladığı belirtildi. Özdemir ve Matka'nın arkadaşlığının kısa sürede ilerlediği kaydedildi. Genç kadının, cezaevi firarisi olması başta, birçok sırrını öğrendiği Atila Matka'dan kısa süre önce ayrılmak istediği ve cinayetin de bu nedenle işlendiği tahmin ediliyor.

'DEFALARCA BIÇAKLADIM'

Atila Matka'nın yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadede, Fulya Özdemir'in olay yeri olan eve kendi arabasıyla geldiğini anlattı. Özdemir'in kendisinden ayrılmak istediğini söyleyen Matka, ifadesinde cinayeti şöyle anlattı:

"Beni artık istemediğini, ayrılmamız gerektiğini söyledi. Beni reddetti. Beni tehdit etti. Buna çok sinirlendim. Hatırlamağım kadar kafasına defalarca, şuursuzca vurdum. Sinirden ben de bayılmışım. Bir süre sonra uyandığımda Fulya'nın öldüğünü gördüm. Şaşkınlık içinde yer aradım. Battaniyelere sararak olay yerine götürdüm. Burada karnından defalarca bıçakladım. Tekrar battaniyeye sararak, üstünü taşlarla kapattım. Daha sonra oradan ayrıldım. Fulya'nın arabasını evinin önüne bırakarak, telefonumun sim kartını parçalayarak Kaş'tan ayrıldım. Lüleburgaz'a geldim."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Özgür Özel Dönemindeki İhraçlar İptal Edildi

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, yani istinafın verdiği "mutlak butlan" kararının ardından CHP'de art arda gelişmeler yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonuçlarının iptal edilmesiyle yeniden genel başkan oldu.

Mehmet Akif Ersoy’un İddianamesi Kabul Edilmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Akif Ersoy ve 6 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede 286 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Mahkeme, iddianameyi eksik bularak iade etti.

Yerebatan Sarnıcı’nın Devrine Durdurma Kararı

İstanbul'un en çok ziyaret edilen simgelerinden Yerebatan Sarnıcı, uzun süredir mülkiyet tartışmalarıyla mahkeme kararları ile gündemde. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yapının vakıf kökenli eser olduğunu belirtti.

Ankara NATO Zirvesi İçin Alarmda

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik ve ulaşım için kapsamlı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Zirve boyunca yollar kapatılacak ve hava sahası savaş uçaklarıyla korunacak.

Erdoğan: Afrika Halklarının Kara Gün Dostuyuz

Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Tchiani ile ortak basın toplantısı düzenledi.