Galatasaray 30 milyon Euro ceza öder!

Portekiz'de patlayan "Football Leaks" olayında, Galatasaray'ın Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Bruma ile ilgili belgeler de servis edildi.

Servis edilen belgelere göre; daha önce çok konuşulan ancak taraflar tarafından resmi bir şekilde doğrulanmayan Bruma'nın sözleşmesindeki "Porto, Benfica ya da Braga'ya 2018'den önce transfer olması durumunda Galatasaray 30 milyon Euro ceza öder" maddesi var. Ayrıca, Bruma'nın Galatasaray'dan başka bir kulübe kiralanması ya da satılması durumunda Sporting'in bu teklifi 4 gün içinde eşitleyerek satın alma hakkı bulunuyor.

Galatasaray'ın Bruma'yı Sociedad'a kiralarken, gelen resmi teklifi Sporting'e de gönderdiği ve Portekiz kulübünden Bruma'yı almak isteyip istemedikleri soruldu. Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün imzalı ve kulüp logolu antetli kağıt da servis edilen belgeler arasında…

Öte yandan, Sociedad'ın Bruma'yı "30 milyon euroluk" özel maddeyi kabul ederek satın alma opsiyonlu kiraladığı da iddia edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.

İTÜ’yü 4,4 Milyon Lira Dolandıran Şüpheliler Yakalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni 4 milyon 400 bin lira dolandıran 8 kişi, polisin spor tesislerindeki havlu sayısını fark etmesiyle yakalandı. Üniversite yöneticilerinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.