Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Amedspor ile karşılaştı. RAMS Park’ta oynanan ve gol düellosuna dönüşen mücadeleyi 4-3’lük skorla sarı-kırmızılılar kazandı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 28’e çıkararak liderliğini sürdürdü. Amedspor ise 23 puanla ikinci sırada yer aldı.
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRMELER
Spor yazarları, Galatasaray’ın Amedspor karşısındaki galibiyetini analiz etti. Levent Tüzemen, “Skor 3-0’a geldiğinde, tribünler maç bitti havasına girmişti. Dia Saba ve Orban’ın golleri tansiyonu yükseltti. İkinci yarıdaki etkisiz oyunun nedenlerinden biri, Deniz Gül’ün santrforda başlamasıydı. Okan hoca doğru bir 11 ile sahaya çıkmıştı. Ancak Deniz’in oyuna girmesi Galatasaray’ın dengesini bozdu” dedi.
Cem Dizdar, “Amed, Dia Saba’nın şutlarına bel bağlamıştı. Ancak 3-0’dan sonra Galatasaray, baskıyı artırarak maçı galip tamamladı. Galatasaray, en yakın rakibini puanda geçmeyi başardı” şeklinde yorum yaptı.
Serkan Korkmaz ise, “Amed kalecisinin hatasıyla Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Ancak Amed yılmıyordu. Son dakikada Barış Alper ile farkı yeniden ikiye çıkardılar” ifadesini kullandı.
GALATASARAY'IN PERFORMANSI
Mert Aydın, Galatasaray’ın Osimhen’in yokluğunda sıkıntı yaşadığını ancak Batrakov’un skor katkısını sağladığını belirtti. “Galatasaray’ın hücum gücü, baskı kurdukları anda pozisyon üretmelerini sağlıyor” dedi.
Bülent Timurlenk, “Amed’in hızlı golleri Galatasaray’ı salladı. Ancak Barış’ın kafası farkı ikiye çıkardı. Bu, puan kaybı yaşanmasını engelledi” değerlendirmesini yaptı.
Osman Şenher, “Galatasaray’ın yardımlaşması ve futbolcuların kademeye girmesi üst düzey bir oyun sergiledi. Osimhen’in yokluğuna rağmen 4 gol atmak takıma saygı gerektiriyor” dedi.
Serkan Akcan, Okan Buruk’un stoper tercihinin takımı rahatlattığını ve Amed’in oyununun dengesizleştiğini vurguladı. “Galatasaray, zorlu bir zeminde bile kazanarak farkı açtı” şeklinde konuştu.