Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir çıkış yakalamak istiyor. İlk iki haftada Sporting’e 3-1 ve Barcelona’ya 4-1 yenilen sarı-kırmızılı ekip, Lille ile karşılaşacak. Fransa’da devam eden eylemler ve sokağa çıkma yasağına rağmen saat 19.45’te başlayacak mücadeleyi Sloven hakem Rade Obrenovic yönetecek.
MAÇTAKİ EXSLER
Tedavisi sona eren Singo, iki ay sonra takıma döndü. Galatasaray’ın tek eksik oyuncusu ise Rafael Leao. Lille de ilk iki haftayı puansız kapattı ve Real Betis ile Arsenal’e yenildi. Fransız ekibinin teknik direktörlüğünü Carlo Ancelotti’nin oğlu Davide Ancelotti yapıyor.
GALATASARAY'IN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Lille’deki maçta Galatasaray kafilesinin güvenliği için üst düzey önlemler alındı. Otelin çatısında 6 keskin nişancı, 250 özel eğitimli asker ve bin kişilik Ulusal Jandarma bulunacak. Fransa’daki olayların yoğun olarak yaşandığı Lille ve Paris başta olmak üzere farklı kentlerde kısmi sokağa çıkma yasağının uzatılması kararı alındı.
FRANSA'DAN GELEN AÇIKLAMALAR
Galatasaray, UEFA’dan ek güvenlik önlemleri istemişti. Kulüp, Fransa Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı ile iletişim halindeydi. Karşılaşmanın yerinin değiştirilmesi değil, tedbirlerin artırılması talep edildi. Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, Lille-Galatasaray karşılaşmasının planlandığı gibi yapılacağını doğruladı.
TAKIM KADROLARI
Lille: Berke, Goffi, Alexsandro, Ngoy, Perraud, Andre, Mukau, Bakwa, Haraldsson, Bentaleb, Giroud
Galatasaray: Uğurcan; Sallai, Davinson, Abdülkerim, Jakobs; Torreira, Sara; Yunus, Batrakov, Barış Alper ve Osimhen