Gayrimenkul İlanları İçin Elektronik Doğrulama Sistemi Başlatılıyor

Gayrimenkul alanındaki sahte ilanlar, kayıt dışı ticaret ve spekülatif fiyat artışlarına karşı önlemler alınıyor. Geçtiğimiz yılın başında kiralık ilanlar için uygulamaya konulan “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi” bu kez satılık ilanlar için de devreye girecek. Uygulama ile ilgili olarak Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1 Şubat’ta pilot uygulama olarak portalların belirlediği üç ilde başlayacak, 15 Şubat itibarıyla ise satılık konutlar ve arsalar dahil olmak üzere elektronik ilan doğrulama sistemi tüm gayrimenkul ilanlarında aktif hale gelecek” ifadelerini kullandı.

İLAN SAYISINDA DÜŞÜŞ OLACAK

Özelmacıklı, sitelerde 1 milyon satılık gayrimenkul ilanı bulunduğunu belirterek, “Satılık ilan sayılarında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş öngörüyoruz” dedi. Ayrıca, mal sahiplerinin bu sistemi kullanma zorunluluğu da bulunuyor.

YETKİ VERME PROSEDÜRÜ

Sistemden faydalanmak için e-devlet üzerinden web tapuya giriş yapılması gerekiyor. Yetki işlemleri bölümünde kişiler; kendilerine, yakınlarına veya emlakçılara satış yetkisi verebiliyor. Bahsi geçen gayrimenkulün ilanını vermek için gerekli adımların atılmasıyla birlikte yetki belgesi, en fazla 3 ay süreyle geçerli olacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Norveç Prensesi’ne Arkadaşlık Teklifi Uzaklaştırma

Avustralya'da 63 yaşındaki David James Cook, Norveç Prensesi Ingrid Alexandra'ya yaklaşmasının yasaklanması için Sydney'deki Newtown Mahkemesi'nde duruşmaya çıkarıldı. Mahkeme, Cook'un prensesin okuduğu üniversite kampüsüne girmesini yasakladı.

Trump, Ankara’daki NATO Zirvesi’ne Katılacak

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. Rubio, bunun ittifak tarihinin en önemli toplantısı olacağını söyledi.

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.

İTÜ’yü 4,4 Milyon Lira Dolandıran Şüpheliler Yakalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni 4 milyon 400 bin lira dolandıran 8 kişi, polisin spor tesislerindeki havlu sayısını fark etmesiyle yakalandı. Üniversite yöneticilerinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.