Gazze Şeridi’nde ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte bölgede enkaz kaldırma faaliyetleri devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, son 24 saat içinde Gazze’deki hastanelere 14 kişinin cenazesi ile 2 yaralının ulaştığı, bu cenazelerden 13’ünün enkaz altından çıkarıldığı, birinin ise İsrail’in ateşkese karşı gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
ATEŞKESTEN SONRA 89 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, ateşkes uygulamasının başladığı tarihten bu yana toplam ölenlerin sayısı 89’a, enkaz altından çıkarılanların sayısı ise 449’a, yaralı sayısı ise 317’ye ulaştı.
CAN KAYBI 68 BİN 280’E YÜKSELDİ
7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 68 bin 280’e çıktığı belirtilirken, yaralıların sayısının da 170 bin 375 olduğu aktarıldı.