Genç oyuncunun babası da yanan gemide

Adriyatik’te yanan feribottan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Feribotta hâlâ 98 kişi kayıp. Kayıplar arasında olan Hakan Akkaya'nın ise “Filikaya bindim” diye Türkiye’deki ailesini aradığı ortaya çıktı.

ADRİYATİK Denizi’nde geçen pazar yanan “Norman Atlantic” adlı feribotla ilgili önceki gün açıklama yapan Bari savcısı Giuseppe Volpe, “Feribottaki 98 kişiden haber alamıyoruz” dedi. Bu açıklamayla birlikte, yangında kaç kişinin öldüğü, kaç kişinin kayıp olduğu dün de kesin olarak belirlenemedi. Facianın bilançosu, feribotun Brindisi  Limanı’na çekilmesi ve başta garajı olmak üzere bütün bölümlerinin aranmasından sonra belli olacak.

FİLİKADAN ARAMIŞ
Bu arada resmi kayıtlara göre 478 kişinin bulunduğu feribotta ölen 13 kişiden Türk vatandaşı Havise Savaş’ın cenazesi 2 gün içinde Türkiye’ye gönderilecek. Ancak Savaş’ın kayıp olan nişanlısı Hakan Akkaya ile ilgili İtalyan makamları henüz bilgi vermiş değil. Dün Bari’deki morg yetkililerine Hakan Akkaya’nın fotoğrafını gönderen Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, cesetler arasında Akkaya’nın olmadığı cevabını aldı. Diplomatik kaynaklar, edindikleri bilgiye göre, Akkaya, kaza sonrası ailesini telefonla arayarak, filikaya bindiğini söyledi. Ancak bundan sonra Hakan Akkaya’ya bir daha ulaşılamadı.

Türk makamlara göre feribotta Akkaya’dan başka kayıp yok. Ancak yolcu listesinde 54 Türk vatandaşı görülmesine rağmen, kayıp Türk sayısının da artabileceği söyleniyor.

Kayıplardan Hakan Akkaya, genç oyuncu Begüm Akkaya'nın babası

KAPTANIN İKİ ALARM SAVUNMASI
GEMİNİN İtalya’ya ulaşan kaptanı Argilio Giacomazzi, Bari savcılığında 5 buçuk saat ifade verdi. Gemiyi en son terk eden kaptan, yolcuların panik yaşamaması için ilk alarmı mürettebata yönelik verdiğini, daha sonra da tüm gemide zamanında alarm verildiğini söyledi. Ancak yolcular, hiçbir şekilde alarm duymadıklarını ifade etmişti.

KAVUŞTULAR
NORMAN Atlantic’teki yolculardan Gaye Eğilmez, yangından 23 saat sonra kurtarılmış, eşi Ahmet Eğilmez ise gemide kalmıştı. Gaye Eğilmez, Brindisi kentinde yerleştirildiği otelde eşinden haber beklerken, Ahmet Eğilmez’in gemiden alınarak İtalyan askeri hastane gemisine sevk edildiği ortaya çıktı. Çift, Ahmet Eğilmez’in karaya çıkarılmasıyla önceki gün kavuştu.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Küresel Finans Kuruluşları Dubai’de Güvenlik Önlemlerini Artırdı

İran'ın Körfez bölgelerine düzenlediği saldırılar sonrası, Dubai'deki finans kuruluşları güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı. Önde gelen bankalar, çalışanlarına ofisten uzak durmalarını önerdi.

Beşiktaş’tan TFF’ye Yanıt Beklentisi Vurgusu

Beşiktaş, yaptığı yazılı açıklamada TFF'ye çağrısını yineleyerek, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutumunu eleştirip, TFF yetkililerinin ani yayınlarına dikkat çekti.

Akaryakıtta İndirim Uygulaması Başladı

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası benzinde 3 lira, motorinde ise 4 lira 58 kuruş indirim uygulandı. Eşel mobil sistemiyle pompa fiyatları benzinde 75 kuruş, motorinde 1 lira 15 kuruş azaldı.

Trump’tan Skandal Sözler: Geminin Batırılmasını Sorguladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran gemisinin batırılmasının bir general tarafından "ele geçirilmesinden daha eğlenceli" olduğunu açıkladı.

İsrail ve İran Arasındaki Çatışmalar Tırmanıyor

İsrail'in Beyrut'a yönelik hava saldırısında 7 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı. İran'ın misillemeleri sonrası Tel Aviv'de sirenler çaldı ve Hizbullah saldırılar gerçekleştirdi.