Gerede’de Kış Mevsimi Başladı

GEREDE’DE KIŞ MANZARASI BAŞLADI

Bolu’nun yüksek kesimlerinde ve Gerede ilçesinde, gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle birlikte, bölgedeki hafif yağmur karla karışmaya başladı. İlk olarak yağmur şeklinde başlayan bu yağışlar, ardından kara dönüşerek özellikle Gerede ilçe merkezinde kendini gösterdi. Kar yağışı, bölgenin dört bir yanını beyaz bir örtüyle kaplayarak doğayı birden kış manzarasına dönüştürdü. Yağış, aralıklarla etkili olurken, Gerede merkezinde ve çevre yaylalarda, kar kısa sürede yol kenarlarına, çatılarına ve ağaç dallarına beyaz bir örtü serdi.

KAR YAĞIŞI ŞEHİR HAYATINI ETKİLEDİ

Gerede ilçe merkezine düşen kar, şehir hayatını da etkileyerek, sabah saatlerinde beyaz örtüyle kaplanmış yolları ve doğal manzaraları gözler önüne serdi. Karın etkisiyle bazı bölgelerde görüş mesafesi azalırken, buna rağmen ilçede yaşam devam etti. Bölgedeki yaylalar, karla kaplanan alanlarla görsel bir şölen sunarken, yerleşim yerleri de beyaza büründü. Yüksek kesimlerdeki kar yağışı, yerel halkın bu mevsimi nasıl karşılayacağı ve ulaşımda yaşanabilecek zorluklarla ilgili düşünceler oluştururken, doğanın sunduğu bu manzara kışın güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Portekiz-Şili Maçında Kavga Çıktı, Leao Kırmızı Kart Gördü

2026 FIFA Dünya Kupası öncesi Portekiz ile Şili arasındaki hazırlık maçında oyuncular arasında kavga çıktı ve iki futbolcu kırmızı kart gördü. Lizbon'daki maçta 45+1. dakikada Cancelo ile Faundez arasındaki ikili mücadele sonrası ortalık karıştı.

Sağanakta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Niğde'de ikindi vakti etkili olan sağanak ve dolu bir kişinin ölümüne yol açtı, Kayseri'de caddeler su altında kaldı, Elazığ'da sel ulaşımı kesti. Niğde'de altı kişi sel sularına kapıldı.

M7 Metro Hattı’nda Arıza, Yolcular Tünelde Yürüdü

M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı'nda saat 14.00 sıralarında teknik bir arıza meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle oluşan arıza nedeniyle seferler gecikmeli yapıldı.

Fransa’nın Aradığı Şüpheli İstanbul’da Yakalandı

İstanbul Emniyeti Narkotik Şube, İstihbarat Şube ve MİT'in ortak operasyonuyla Fransa adli makamlarınca aranan uyuşturucu şüphelisi Kağıthane'de yakalandı. Şüpheli S.K. gözaltına alındı.

Eşini Odunla Döverek Öldüren Şüpheli Kaçtı

Torul ilçesinde 2 Haziran öğle saatlerinde meydana gelen olayda Halis Pekin (27), henüz bilinmeyen bir nedenle 1,5 yıllık eşi Arzu Pekin (26) ile odun istifleme alanında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli eşine odunla saldırdı.