Göbeklitepe Ziyaretçilerini Uyardı: ‘Ağlama Turu’ Dolandırıcılığına Dikkat!


Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Göbeklitepe’ye düzenlenen 69 bin TL’lik ‘ağlama turu’ hakkında sert tepkilerini dile getirdi. Uzaylılarla ilişkilendirilen ve metafizik yorumlarla işlenen turun bilim dışı olduğunu vurgulayan Işık, Göbeklitepe’nin bir havalimanı ya da UFO ile iletişim kurulan bir alan olmadığını belirtti. Psikolojik desteği aramak için taşlara değil, psikiyatristlere başvurulması gerektiğine dikkat çekti.


Prof. Dr. Işık, sosyal medya paylaşımlarıyla halkı yanıltıcı bilgilerin yayıldığına dikkat çekerek, arkeolojinin objektif ve bilimsel bir çalışma alanı olduğunu vurguladı. Arkeolojik eserlerin sadece kaçak kazılarla korunamayacağını ve tarihi mirasın bilimsel temellere dayalı çalışmalarla korunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, şifayı eski taşlarda değil, profesyonel yardım alarak bulunabileceğine vurgu yaptı.


İstanbul Üniversitesi’nde aldığı eğitimin ardından Almanya’da doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Havva İşkan Işık, arkeoloji bilimine yaptığı katkılarla tanınıyor. Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün kurucu öğretim üyesi olan Işık, 1988 yılında Patara Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına başladı. Olağanüstü bir özveriyle yıllarca süren kazılarda deniz feneri, Likya Birliği meclisi binası ve antik mezarlar gibi birçok tarihi eseri gün yüzüne çıkardı. Prof. Dr. Işık, arkeolojiye olan tutkusu ve bilimsel yaklaşımıyla Patara’ya ışık saçmaya devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Hamile Kadın Gemi Kazasından Sonra Kocaeli’ye Nakledildi

KKTC'deki gemi kazasında kurtarılan 8 aylık hamile Menekşe Nur Akkaya Gökdaş, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından, ailenin talebiyle ambulans uçakla Kocaeli'ye nakledildi. Türkiye Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak, KKTC Ercan Havalimanı'na inerek hastaneden doktor eşliğinde getirilen Gökdaş'ı aldı.

KKTC Başbakanı Üstel, Ulaştırma Bakanı’nı Görevden Aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına katılan TCG Işın ve TCG Alemdar gemilerinin batıkta yaptığı incelemelerde bir kişinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi.

Sahte Hastane Sitesinde 44 Bin Lira Dolandırıcılığı

Samsun'un Atakum ilçesinde, Yenimahalle Mahallesi'nde Z.B. isimli bir kişi, MHRS sisteminden hastane randevusu almak isterken sahte bir internet sitesine girdi. Gerçek siteyi taklit eden bu site üzerinden işlem gerçekleştirdi.

Üsküdar Belediyesi Başkanvekili Seçimi Yenilenecek

Sinem Dedetaş'ın Üsküdar Belediye Başkanı olduğu dönemde tutuklanıp görevden uzaklaştırılması sonrası başkanvekilliği seçimi yapılmıştı. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, itiraz üzerine oylamanın yürütmesini durdurmuştu.

Adana Demirspor, 2. Lig’e Eksi 24 Puanla Başlayacak

Geride kalan sezonda 1. Lig'i eksi 57 puan ve eksi 147 averajla sonuncu bitiren Adana Demirspor, 2. Lig'e düşmüştü. Süper Lig'deki başarılı döneminde şehre yıldız futbolcular kazandırmıştı ve Konferans Ligi için ön eleme oynamıştı.