Google, Türkiye’de Deprem Uyarısı Yapmadı

Google, Türkiye’de 2023 yılında gerçekleşen ölümcül deprem esnasında deprem erken uyarı sisteminin insanları doğru bir şekilde uyarmada yetersiz kaldığını kabul ediyor. Depremin merkez üssüne 98 mil mesafedeki 10 milyon kişiye Google’ın en üst seviyede uyarısı gönderilebilirdi. Bu uyarı, insanlar için güvenli bir bölge bulmaları adına 35 saniye kadar süre tanıyor. Ancak, ilk 7.8 büyüklüğündeki deprem sırasında sadece 469 “Harekete Geçin” uyarısı verildi. Google, BBC’ye yaptığı açıklamada yarım milyon kişiye “hafif sarsıntı” için tasarlanan düşük seviyeli uyarının gönderildiğini ifade ediyor. Daha önce BBC’ye sistemin “iyi çalıştığını” söyleyen teknoloji devi, Türkiye’deki telefonların yüzde 70’inden fazlasını kapsayan Android cihazlarda bu sistemin devrede olduğunu belirtiyor.

DEPREM FELAKETİ VE KAYIPLAR

6 Şubat 2023’te Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük depremde 55 binden fazla kişi yaşamını kaybetti, 100 binden fazla kişi ise yaralandı. Bu süreçte birçok kişi sarsıntı başladığında etraflarındaki çöken binalarda uyuyordu. Google’ın erken uyarı sistemi o günlerde aktif olsa da, depremlerin şiddetini hafife aldı.

SİSTEMİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİK

Google sözcüsü, “Her depremden öğrendiklerimize dayanarak sistemi geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde bir ifadede bulunarak, sistemin gelecekte daha etkili hale getirilmesi için çalışacaklarını dile getiriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.