Google, Türkiye’de Kaldırılan İçerikler İçin 30 Gün Süre Tanıdı

Google, Türkiye’de arama motorundan kaldırılması istenen içerikler için yeni bir başvuru sayfası açtı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Google’ın 30 gün içinde bu bilginin kaldırılıp kaldırılmayacağına dair yanıt vermesi gerektiğini belirtti. Bilir, teknolojinin gelişmesiyle hatırlamanın bir kural haline geldiğini ifade ederek, arama motorlarının geçmişteki bilgileri sürekli önümüze getirdiğini ve bunun rahatsızlık yarattığını söyledi.

30 GÜN İÇİNDE CEVAP VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Bilir, Google’da bir kişinin adıyla yapılan aramalarda 15-20, hatta 40 yıl öncesine ait bilgilerin yer aldığını vurguladı. Bu durumun kişileri rahatsız ettiğini ifade eden Bilir, insanların bu haberlerin görünür olmasını istemediğini belirtti. Google, Türkiye’de bir kutucuk açarak kaldırılmasını talep edilen bilgilerin girilmesine olanak sağladı. 30 gün içerisinde kullanıcıya bu bilginin kaldırılıp kaldırılmayacağına dair yanıt vermek zorunda. Eğer yanıt olumsuz olursa, kullanıcı kuruma başvurarak durumu değerlendirmeye aldırabiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Şemsiyeye Silah Süsü Verip Kuyumcu Soydu

İstanbul'da bir kişi, şemsiyeye silah süsü vererek bir kuyumcuyu soygun yaptı. Olay, dün saat 15.25 sıralarında Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi'ndeki bir kuyumcuda meydana geldi.

Ersun Yanal’dan Montella’ya Sert Tepki

A Milli Takım, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup 3. maçında Belçika deplasmanında 3-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Ay-yıldızlılar, bu sonuçla grupta henüz puanla tanışamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Geleceği Emin Ellerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Güneydoğu etkinliğine katılıyor. Şanlıurfa'daki etkinlik alanında bir konuşma yapan Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

İmralı Heyeti, Cevdet Yılmaz ile Görüştü

Terörsüz Türkiye sürecine dair önemli bir görüşme yapıldı. DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi.

KKTC’deki Feribot Faciasında Ölü Sayısı Arttı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan Filo Jet gemisinde ölü sayısı artıyor. KKTC başbakanlığı, gemi faciasında kaybolan kişilere yönelik arama çalışmalarının devam ettiğini ve bu kapsamda bir naaşa daha ulaşıldığını açıkladı.