Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Meclis personelinin görevden uzaklaştırıldığı ve önceki gün gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheli, bugün Ankara 5. sulh ceza hakimliği tarafından “cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı. Açıklamada, “04.12.2025 tarihinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne müracaat eden Mağdure D.K.’nın TBMM’de stajyer olarak çalıştığı dönemde meclis lokantasında çalışan Şüpheli H.İ.G.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, mağdurenin ifadesi Çocuk İzlem Merkezi’nde alınmış, şüpheli H.İ.G. verilen talimat gereği 10.12.2025 tarihinde yakalanıp gözaltına alınmıştır. Şüpheli bu gün sevk edildiği Ankara 5. sulh ceza hakimliğince çocuğa karşı cinsel taciz suçundan tutuklanmıştır. Soruşturmaya çok yönlü ve titizlikle devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
İSTİSMAR SKANDALI ORTAYA ÇIKTI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında stajyer olarak çalışan genç meslek lisesi öğrencilerinin “personel tarafından cinsel istismara” maruz kaldığı öğrenildi. TBMM Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, yaşanan istismar olayı doğrulandı. Şikayet dilekçesi üzerine idari bir soruşturma başlatıldığı belirtilerek, bir kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı ve soruşturmanın diğer şikayete tabi kişiler hakkında devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, elde edilen bilgilerin adli makamlarla da paylaşılacağı belirtildi.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Açıklamanın devamında, “Kurumumuzda 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde görev yapan bir stajyerin ailesi tarafından TBMM Genel Sekreterliğine 19.11.2025 tarihinde sunulan şikayet dilekçesi üzerine vakit kaybetmeksizin 20.11.2025 tarihinde konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında belirtilen iddialar titizlikle incelenmekte olup şu ana kadar aşçı olarak görev yapan bir kamu personeli 04.12.2025 tarihinde görevinden uzaklaştırılmıştır. Şikayete tabi diğer kişiler hakkında soruşturma derinlemesine devam etmektedir. 12.12.2025 tarihine kadar soruşturmanın tamamlanması öngörülmekte olup ilgililer hakkında kamu görevinden çıkarılma veya iş akdinin sonlandırılması gibi disiplin işlemleri de uygulanacaktır. Mevcut soruşturma kapsamında elde edilen hususlar adli makamlar ile paylaşılacaktır” denildi.
then "Add to Home Screen"