GÜRSEL TEKİN’DEN AÇIKLAMALAR
CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdüren Gürsel Tekin, il binası önünde basın toplantısı düzenledi. Tekin, açıklamalarında, “Görevimizin başındayız. Onun dışında hiçbir uğraşımız yok, hiçbir maksatımız yok. Kısa süre içerisinde görevimizi yapıp gitmek istiyoruz arkadaşlarımızla” dedi. Tekin, “Olmamış yalanlarla gaza getirip bize saldırtmalar falan, umarım bu son olur” şeklinde konuştu.
YAKIŞMADIM, YOLDAŞIMDIR
Özgür Özel’in, “Ben gelince paldır küldür kaçıyorlar buradan. Biz gidince kıyıdan kıyıdan geri geliyorlar” sözlerine de değinen Tekin, “Sayın Özgür Özel’e yakıştırmadım. Ben o değilim, sayın Özgür Özel’in abisiyim, yol arkadaşıyım. O cümlesi kendisine hiç yakışmamıştır” ifadesini kullandı. Tekin, “Bir yere kaçmayacağım yedi düvel tarafından bilinir. Korkuyu bırakıp geldik” diye ekledi. Özellikle toplantı öncesinde ilçe başkanları ve yöneticilerle bir araya geleceğini belirtti.
KONUŞMALARDAN VAZGEÇECEĞİM
Özgür Özel ile geçmişteki olaylara atıfta bulunan Tekin, dünkü duruma istinaden “Hakkımı hepsine haram ediyorum. Beni kürsüde yuhlattınız. Partinin tertemiz insanlarını, beni ve arkadaşlarımı yuhlattınız” sözlerini sarf etti. Tekin, mevcut durumu eleştirirken, “Ayıptır, günahtır. Bunu yapanlar 15 yıldır aynı alanda, aynı mesaileri yaptığımızı bilmelidir” dedi.
SABRIMIZLA BEKLİYORUZ
Sözlerini devam ettiren Tekin, “Kimsiniz siz? Çok ayıptır. Bütün sabrımızla bekliyoruz. İlk günde söyledim; dedim ki, ‘Bak, yalvarıyorum size. Beni konuşmaya mecbur etmeyin’ ama şimdi görüyorum ki inşallah bugün son olur” dedi. Eğer sorunlar devam ederse, her gün konuşacağını vurgulayan Tekin, “Hiç kimse kusuruma bakmasın. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’dir kardeşim. Cumhuriyet Halk Partisi’ni muhafaza etmek, bunu korumak benim ve arkadaşlarımın namusudur. Bu namuslu görevimizi yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.