EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN “GÜRZ 13” OPERASYONLARI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, 12 ilde BTÖ’ye yönelik “Gürz 13” operasyonları düzenlendi. Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 33 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin terör örgütü faaliyetlerinde bulundukları, yasa dışı eylemlerde yer aldıkları ve hapis cezası ile arandıkları belirlendi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
ŞÜPHELİLERİN FAALİYETLERİ
33 şüphelinin Bölücü Terör Örgütü içinde faaliyet gösterdiği, terör örgütü propagandası yaptığı, yasa dışı gösterilere katıldığı, molotofkokteyli ve kundaklama eylemlerine karıştığı tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma girişiminde bulundukları ortaya çıktı. Bu operasyonlar, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında büyük önem taşıyor.
OPERASYON SONUÇLARI
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda çok sayıda şüpheli yakalandı ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonların terör örgütlerine yönelik etkili mücadeleyi sürdürme açısından önemli olduğu vurgulandı. Şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantılarının ortaya çıkarılması, halkın güvenliğinin sağlanması ve ülke genelinde huzur ortamının temin edilmesi açısından bu tür operasyonlar gereklidir.