Hakan Çalhanoğlu’nun İfade Verdiği Soruşturma
A Milli Takımımız’ın önemli oyuncularından Hakan Çalhanoğlu’nun ismi, Inter ve Milan’ın bazı aşırı taraftar gruplarının ‘Ndrangheta mafyasıyla bağlantılarına ilişkin araştırılan bir soruşturmada geçiyor. Milli futbolcu, eski Inter ultras lideri Marco Ferdico ve öldürülen Antonio Bellocco ile olan ilişkileri dolayısıyla ifade vermek zorunda kalmıştı.
Destek Amacıyla Görüşme Yaptı
Hakan Çalhanoğlu, ifadesinde bu kişilerle görüşme yaptığını kabul etmiş ve bunun sebebinin Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen büyük deprem felaketi sonrası destek amacıyla açılan pankarta teşekkür etmek olduğunu aktarmıştı. Tribün liderleriyle yemek yediği yönündeki iddiaları reddeden Çalhanoğlu, kulübün de kendisine bu gruplarla iletişim kurmamaya yönelik tavsiyede bulunduğunu söylemişti.
Cezası Belli Oldu
Tuttosport’ta yayınlanan habere göre soruşturma sonucunda Hakan Çalhanoğlu’na verilen ceza açıklandı. Milli futbolcuya 30 bin euro para cezası ve 1 maç oynamama cezası verildi. Bu durumda, Hakan Çalhanoğlu, Inter’in Serie A’da Verona ile oynayacağı maçta yer alamayacak.