Hakan Şükür’e ömür boyu yasak

Galatasaray Yönetim Kurulu, Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz'ın başvurusu üzerine Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden atılması için düğmeye basarken kaçak eski futbolcu artık kulübün kapısından geçemeyecek, ömürboyu hiçbir şekilde temsili görev alamayacak.

Akşam gazetesinin haberine göre Galatasaray Yönetim Kurulu, Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden atılması için düğmeye bastı. Bir süredir ABD'de yaşayan eski futbolcu, artık kulübün kapısından bile geçemeyecek.

1 AY İÇİNDE BAĞI KESİLECEK
Peki süreç nasıl işleyecek? Disiplin Kurulu ilk toplantısında bu sevki inleceleyip Hakan Şükür'den savunma isteyecek. ABD'de kaçak bulunan eski futbolcunun İstanbul'a gelmesi beklenmiyor ancak yazılı savunma gönderebilir. Ardından kurul karar verecek ve kulübün ilk Genel Kurulu'nda Hakan Şükür'ün G.Saray'dan atılması oylanacak. Daha sonra da Şükür'ün üyeliği sicilden silinecek. Sürecin 1 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

BÜTÜN HAKLARI ELİNDEN ALINACAK
Fethullah Gülen'e çok yakın olan ve 15 Temmuz sonrası bile bu desteğini sürdüren Hakan Şükür, üyelikten atılınca bir çok hakkını kaybedecek. Öncelikle ömür boyu seçme ve seçilme, G.Saray'da yönetici, başkan veya resmi herhangi bir görevde bulunma hakkı kalmayacak. Hatta kaçtığı ABD'de G.Saraylılar Derneği'nde çaycılık yapmak istese bile bu hakka sahip değil. Hiçbir genel kurula katılamazken oy hakkı da elinden alınacak. Üyelere sağlanan hiçbir olanaktan yararlanamayacak olan Hakan Şükür, G.Saray için artık öneride bulunma hakkına bile sahip olmayacak.

Hakan Şükür'e en önemli darbeyi G.Saray'ın bizzat yönetimi ve başkanı Dursun Özbek vurdu. Önceki gün yapılan yönetim kurulunda alınan kararı Özbek şu sözlerle açıkladı:

"Evet, Yönetim Kurulu toplantısında Hakan Şükür’ün Disiplin Kurulu’na sevkedilmesini görüştük. Ortak da bir karar aldık. Hakan Şükür, ihraç talebi ile Disiplin Kurulu’na sevkedilmiştir."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Fidan: Azerbaycan-Ermenistan Barış Sürecini Destekliyoruz

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü dışişleri bakanları toplantısı İstanbul Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantı öncesinde Bakan Fidan ikili görüşmeler yaptı.

60 Bin TL İçin Komşusunu Öldürdü

Konya'nın Ereğli ilçesinde yalnız yaşayan Nuran Şenli'nin cansız bedeni cuma sabahı yakınları tarafından evinde kanlar içinde bulundu. İhbarla adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Şimşek: Savaşın Dolaylı Etkileri Çok Boyutlu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı programda ABD-İran gerilimi ve Hürmüz Boğazı'nın kapalı olmasının sadece ham petrol ve doğal gaz sevkiyatını değil, ikinci etkilerinin de olduğunu belirtti. Petrol fiyatlarındaki artışın birincil etkiler yanında küresel büyümeyi etkileyen ikinci etkileri de bulunduğunu söyledi.

Türk Balıkçılar 48 Göçmeni Kurtardı

Orta Akdeniz'de düzensiz göç rotası üzerinde Malta açıklarında bir bot parçalandı ve Türk balıkçılar 48 Somalili göçmeni kurtararak 11 kişinin cansız bedenine ulaşılmasını sağladı. Malta İçişleri Bakanı Glenn Bedingfield kurtarma operasyonunda 53 kişinin kurtulduğunu açıkladı.

Bakan Gürlek Mayısta 706 Operasyon Duyurdu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis ve sanal kumar suçlarıyla kararlı mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu suçlara karşı mücadele edildiğini ifade etti.