Hakim, Eski Olimpiyatçıya Açılan Davayı Düşürdü

Washington’da federal yargıç Todd Edelman, eski Olimpiyat sporcusu David Hearn hakkında Adalet Bakanlığı’nın açtığı davayı perşembe günü resmen düşürdü. Hearn, bu yaz başında Washington’daki Reflecting Pool’a (Yansıma Havuzu) ağır suç kapsamında zarar vermekle suçlanıyordu. Edelman, Hearn’in avukatlarının talebinin aksine savcıların aynı davayı gelecekte yeniden açabilmesini engellemedi; yargıç bu konudaki kararını vermeden önce taraflardan ek savunma istedi.

ADALET BAKANLIĞI KANIT OLMADIĞINI KABUL ETMİŞTİ

Davanın resmen düşürülmesi, Washington Bölge Savcılığı’ndaki savcıların mahkemeye sundukları dilekçeyle davanın kusurlu olduğunu kabul etmelerinden yaklaşık bir hafta sonra geldi. Savcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Reflecting Pool için yaptırdığı 14 milyon dolarlık yenileme çalışmasının “aceleye getirildiğini ve özensiz yapıldığını” ve Hearn’in havuza suç oluşturacak şekilde zarar verdiği iddiasını destekleyen kanıt bulunmadığını açıklamıştı. Hearn’in avukatları perşembe günü yaptıkları açıklamada, “Davey Hearn masumdur ve bugünkü düşme kararı bu basit gerçeği yansıtıyor. Ancak bu dava baştan hiç açılmamalıydı. Adalet Bakanlığı’nın iddianame talebi bir adalet hatasıydı” dedi.

TRUMP'UN ÖFKESİ PIRRO'YU GÖREVDEN ALDIRMADI

Adalet Bakanlığı’nın geçen cuma günü gelen şaşırtıcı geri adımı Trump’ı kızdırmıştı. Trump, davayı geri çekmesi nedeniyle Washington Bölge Savcısı Jeanine Pirro’ya hem kamuoyu önünde hem de özel olarak sert tepki gösterdi. Ancak başkanın, en sadık müttefiklerinden biri olan Pirro’yu pazartesi günü Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmede görevden almadığı, istifasını da istemediği belirtildi.

HEARN'İN AVUKATLARINDAN YENİDEN YARGILANMA UYARISI

Pirro’nun ofisi, davanın kusurlu olduğunu kabul ederken Edelman’dan davayı, ileride yeniden açma hakkı saklı kalacak şekilde düşürmesini talep etmişti. Hearn’in avukatları da davanın düşürülmesini istedi ancak mahkemeden bir adım daha ileri giderek savcıların ileride davayı yeniden açmasını engellemesini talep etti. Edelman perşembe akşamı yayımladığı kısa kararında, “Her iki taraf da Hearn hakkındaki davanın düşürülmesi konusunda hemfikir; düşme kararının niteliği konusunda ise görüş ayrılığı yaşıyorlar. Mahkeme, tarafların tutumları göz önüne alındığında, kalan hukuki meseleler çözümlenirken bu ağır suç davasının Hearn hakkında açık kalması için hiçbir neden görmüyor” ifadelerine yer verdi. Hearn’in avukatları salı günü yargıca, Trump’ın davanın ele alınış biçiminden duyduğu rahatsızlık nedeniyle soruşturmanın yeniden açılabileceği endişesi taşıdıklarını bildirdi. Avukatlar mahkemeye verdikleri dilekçede, “Düşme kararı konuyu kapatmak yerine, yürütme organının kendi içinde süren görüş ayrılığının konusu haline geldi. Hükümetin düşme kararı, siyasi baskının bir kez daha düşme gerekçesinde yer alan gerçeklerin ve kanıtların önüne geçmesi halinde Hearn’in yeniden kovuşturma hedefi olma ihtimalini ortadan kaldırmadı” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İki Milyon Liralık Altınla Kaçan Kurye Çatıda Yakalandı

İstanbul'da, iki milyon liralık altınla kaybolan kurye, drone destekli bir operasyonla çatıda yakalandı. Olay, 26 Temmuz Pazar günü saat 15.30 sıralarında Kağıthane ilçesi Nurtepe...

Onur Yiğit Görevine İade Edildi

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, göreve iade edildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yiğit'in 3 Temmuz 2026 tarihinde görevden alındığı hatırlatıldı.

MG 07, 750 Bin Liradan Satışa Sunuldu

MG 07, tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit güç aktarma sistemleriyle dikkat çekiyor. En üst düzey elektrikli versiyonu, 845 km'lik CLTC menzil sunuyor.

Emine Erdoğan, Mevlit Kandili’ni Kutladı

Emine Erdoğan, Mevlit Gecesi'nin kalpleri iyilikle birleştirmesini ve merhamet, hoşgörü ile kardeşliği güçlendirmesini temenni etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.v.

Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Tazminat Davası Açıldı

Kahramanmaraş'ta 15 Nisan'da 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli, tutuklu babası polis başmüfettişi Uğur Mersinli'nin silahlarıyla Ayser Çalık Ortaokulu'na saldırdı. Bu saldırıda dokuz öğrenci ve bir öğretmen hayatını kaybetti.