FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
Yurt genelinde fiyat artışlarıyla mücadele kararlılıkla devam ediyor. Ticaret Bakanlığı, bu amaç doğrultusunda denetimlerine ara vermeden sürdürdüğünü bildiriyor. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden, son denetimlerle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, yapılan denetimler neticesinde haksız ve fahiş fiyat artışı uygulayan 289 işletmeye toplam 114,7 milyon lira ceza kesildiği ifade ediliyor.
ZİRAİ DON FELAKETİNE DAYALI CEZALAR
Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, gerçekleşen zirai don felaketini fırsata çevirerek sebze ve meyve fiyatlarında haksız artış yapan işletmelerin, Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden yapılan incelemelerle belirlendiği vurgulanıyor. Bu çerçevede, 206 işletmeye toplamda 79 milyon 500 bin lira idari para cezası uygulandığı belirtiliyor.
Denetimlerin, özellikle ulusal zincir marketler dahil olmak üzere gıda perakende sektörünü de kapsadığına dikkat çekiliyor. Bu sektördeki haksız fiyat artışları nedeniyle 23 milyon 800 bin lira idari para cezası kesildiği ifade ediliyor.
İSTANBUL’DA CEZA UYGULAMASI
Ayrıca, İstanbul’da yapılan denetimlerde belirlenen tarifelere aykırı ekmek ve simit satışı yapan 71 işletmeye toplam 10 milyon 600 bin lira idari ceza uygulanmış.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Açıklama şöyle devam ediyor: “42. toplantı sonucunda, fahiş fiyat artışları nedeniyle 289 işletmeye toplam 114,7 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın haklarını korumak, piyasa dengesini ve tüketici refahını tehdit eden fırsatçılıkla mücadele etmek amacıyla, haksız fiyat artışlarına karşı denetim ve yaptırımlarımızı aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”