“Hekimin mucize keşfi: Ölümcül hastalık artık tedavi edilebilir!”

MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇIGIR AÇAN KEŞİF
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, bağışıklık hastalıklarının kökenlerini araştırıp tedaviler geliştirmeye odaklanmış bir bilim insanıdır. 2015 yılında dünyada ilk kez, bağışıklık yetmezliği hastalığı olan CHAPLE sendromunu keşfederek tıp dünyasında çığır açmıştır. Bu keşif, 2017 yılında dünya tıp literatürüne girmiştir. Prof. Dr. Özen, bu hastalığın tedavisi için uluslararası bir ilaç geliştirme çalışmasını başlatmış ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda öncü bir rol üstlenmiştir. Geliştirilen ilaç, FDA onayı alarak geçen yıl CHAPLE sendromunun tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır.

CHAPLE SENDROMU İÇİN UMUT VEREN TEDAVİ
Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen’in keşifleri sayesinde, CHAPLE sendromu nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden Hatice Halil ve 6,5 yaşındaki kızı Lara’nın hayatı değişmiştir. Hatice Halil, yıllarca şifa aradığı hastalıkla ilgili yaşadıklarını paylaşırken, Prof. Dr. Özen ise geliştirilen ilacın 2023 yılında ruhsat aldığını belirterek hastaların tedaviye başladıklarında hızla iyileşebildiğini ve mucizevi sonuçlar elde edildiğini aktarmıştır. Bu tedavi sayesinde ölümcül olan CHAPLE sendromu, artık tedavi edilebilir hale gelmiştir.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Çerçeve Yasa Teklifi Meclis’e Sunuldu

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin çerçeve yasa teklifi tamamlandı ve 12 maddelik düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. 12 maddeden oluşan teklif, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi adını taşıyor.

MV Güllük, Novorossiysk’te İHA Saldırısına Uğradı

MV Güllük isimli Türk bayraklı kuru yük gemisi, Rusya'nın Taman kentine giderken Novorossiysk Limanı yakınlarında İHA saldırısına uğradı. İHA'nın isabet ettiği yaşam mahallinde can kaybı yaşanmadı ve yaralanma olmadı.

FETÖ Üyesi Karatepe’nin Ablası Gözaltına Alındı

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Marmaris'te dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast teşebbüsünde bulunmakla suçlanan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'ye yardım ettiği belirlenen kadın şüpheli Muğla'da yakalandı. Karatepe, 10 yıldır kırmızı bültenle aranıyordu ve Afyonkarahisar'da yakalanarak 5 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet ve irtikap soruşturmasında kritik bir aşamaya gelindi. Savcılık, 4 Ağustos 2026'da gözaltına alınan belediye başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında olduğu 15 kişi için tutuklama talebinde bulundu.

Tasarruf Finansmanda Yeni Limitler Geliyor

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yeni bir düzenleme iddiası gündemde. Sisteme katılanları ve katılacakları ilgilendiren bu düzenlemeyle birlikte aynı kişinin en fazla bir taşıt finansmanı sözleşmesi yapabilmesi hedefleniyor.