YANGINLARDA SON DURUM VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI
Yeni gelişmelere göre, Bursa’nın Kestel bölgesi ile Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bu alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Özellikle şu günlerde hava sıcaklıklarının aşırı derecede yüksek olduğu göz önünde bulundurularak, tedbirleri elden bırakmamak önem taşıyor.
KONTROL ALTINDA OLAN ALANLAR
Risk sıfıra inene kadar soğutma çalışmaları devam edecek. Karabük Safranbolu’daki yangında da enerji düzeyi büyük ölçüde azaltıldı. Alan durumu oldukça iyi; sadece küçük tütmelerin bulunduğu yerler dikkate alınıyor. Hiçbir noktayı gözden kaçırmadan alan hakimiyetine devam ediliyor. Tamamen kontrol altında olduğu belirtilen alanlar ileride paylaşılacak. İyi haberler vermek için önümüzdeki saatlerin beklendiği ifade ediliyor.
BURSA HARMANCIK YANGINI VE RİSK DURUMU
Bursa’daki Harmancık yangını ise hala devam ediyor. Gece boyunca bu alandaki yangın tamamıyla çevrelenmiş ve şiddeti düşürülmüş durumda. Şimdilik iyiye gidiş olduğu belirtiliyor. Ancak, değerli vatandaşlar için bu hafta oldukça riskli bir süreç olduğu vurgulanıyor. Teyakkuzda kalınması gerektiği, geçen haftadan daha zorlu bir durumda olunduğu hatırlatılıyor.