ICC Üyeleri Başsavcı Karim Khan’ı Görevden Aldı

Uluslararası Ceza Mahkemesi üye ülkeleri, cinsel taciz iddialarının ardından Mahkeme Başsavcısı Kerim Han’ı görevden almak için cuma günü oy kullandı. Diplomatik kaynaklara dayandırılan bilgilere göre Han’ın görevden alınması, Washington’ın savaş suçları mahkemesine yönelik yeniden alevlenen baskısının ortasında geldi. ABD, bağımsız yargı organını kendi egemenliğine bir tehdit olarak görüyor. Karim Han, kendisine yöneltilen suçlamaları ve herhangi bir usulsüzlüğü defalarca reddetti. Bu gelişen haberin ayrıntıları güncellenecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

En Düşük Emekli Aylığı Meclis’ten Geçti

TBMM Genel Kurulunda görüşülen bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklif kabul edildi ve en düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseldi. Kök aylığı belirlenen tutarın altında kalan emekliler yararlanacak.

Torunoğulları’ndan Sörloth ve Tedesco İtirafları

Fenerbahçe'de geçen sezon yönetimde bulunan Ertan Torunoğulları, transfer süreci ve eski teknik direktör Domenico Tedesco hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Torunoğulları, Sörloth transferi için menajeriyle Milano'da bir araya geldiğini belirtti.

Onana’dan Yönetime Gelmiyorum Mesajı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında sahasında Midtjylland'ı 1-0 mağlup ederken, kadro yapılanması sürüyor. Takımdan ayrı olan Jean Onana, yönetimden izin süresinin uzatılmasını talep etti.

Pirlo, İtalya Milli Takımı’nın Başına Geçti

2026 FIFA Dünya Kupası'na katılamayan İtalya'da teknik direktör değişikliği yaşandı. Gennaro Gattuso ile yolların ayrılmasının ardından federasyon yeni bir yapılanmaya gitti.

Amasya Çöplüğünde İçten Yanma Sürüyor

Amasya'nın Boğazköy mevkisindeki katı atık bertaraf tesisinin çöp döküm sahasında pazar günü çıkan yangın kontrol altına alındı ancak içten yanma beşinci gününde sürüyor. Tonlarca katı atığın alt kısmındaki reaksiyon nedeniyle bölgede içten yanma başladı.