İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Artçılar Azalıyor

MARMARA DENİZİ’NDEN GELEN DEPREM TEHLİKESİ

Marmara Denizi’nde gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından süregelen artçı sarsıntılar, İstanbul’da yaşayanları endişelendiriyor. Depremin hemen sonrası sahada bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

ARTÇI SARSINTILARDA AZALMA GÖRÜLÜYOR

AFAD Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Dün Marmara Denizi’nde meydana gelen, 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası, Sayın Bakanlarımızla birlikte vatandaşlarımızı bilgilendirdik, bilgilendirmeye de devam ediyoruz” diyerek sözlerine başladı. Yerlikaya, depremin İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Yalova, Bursa, Sakarya ve Balıkesir illerinde hissedildiğini ifade etti. Şu ana kadar en büyüğü 5.9 olan 8 adet 4 ve üzeri artçı depremin kaydedildiğini belirtti. Bakan, AFAD Deprem Bilim Kurulu’nun değerlendirmelerine göre, “Bu artçıların 7’si depremden sonraki ilk 4 saatte kaydedildi. Son 12 saatlik dilimde ise, 4’ün üzerinde herhangi bir artçı sarsıntı meydana gelmedi” şeklinde ekledi. Yine özellikle son 16 saat içinde artçı sarsıntıların net bir biçimde azalma eğiliminde olduğu vurgulandı.

AFAD’A GÖRE ARTÇILARDAN ENDİŞE DUYULMUYOR

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından toplamda 291 artçı sarsıntı yaşandı. Açıklamada, “Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ermesi beklenmektedir” ifadesi yer aldı. Artçı sarsıntıların son 16 saat içerisinde azalma eğiliminde olduğu ifade edilirken, endişeye mahal vermeyecek bir durum olduğu vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.