İki Türk’ü vurdu Türkiye’ye kaçtı!

23 yaşındaki Mehmet Şengül, Almanya’nın Hagen kentinde bir ay önce iki Türk vatandaşını vurarak ağır yaraladı. Zanlı, olayın ardından uluslararası arama kararı çıkmadan Türkiye’ye kaçtı. Interpol, kırmızı bültenle aradığı Şengül’ü yakalamak için harekete geçti.

Mehmet Şengül, sosyal medya hesabından yaptığı şok edici paylaşımda “Müebbet hapis ya da güneşli bir ülkede tatil. İşte böyle sizi ….” ifadelerini kullandı. Alman polisi ve yargısı, bu paylaşım üzerine harekete geçerek Şengül’ün iadesi veya Türkiye’de yargılanması için çalışmalar başlattı.

Şüphelinin saldırıyı, bir kadın meselesi nedeniyle gerçekleştirdiği belirtilirken, sosyal medya hesabındaki silahlı ve fişekli fotoğrafları da olayın vahametini gözler önüne serdi. Alman polisi ve Interpol, zanlının fotoğraflarını yayınlayarak vatandaşlardan destek istedi.

Şengül’ün, bir kişiye 1500 Euro vererek kendisini götürdüğü ve olaydan sonra Hollanda ve Belçika’ya geçtiği belirlendi. Arama ve yakalama kararı çıkarılmadan önce Brüksel’den havalanan bir Türkiye uçağına binen Şengül hakkındaki kararın uçaktayken çıktığı belirtildi. Mehmet Şengül’ün iki ülkenin de vatandaşlığına sahip olması, Türkiye’den Almanya’ya iadesinin zor olacağını gösteriyor. Bu nedenle, zanlının Türkiye’de yargılanması için çalışmalar sürüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Alaattin Köseler’e 77 Yıla Kadar Hapis İstemi

Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi.

Karadeniz’de Türk Balıkçı Teknesine Saldırı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Türk bayraklı balık avlama teknesi DURU 67'ye Karadeniz'de Kırım'ın batısındaki Sivastapol açıklarında düzenlenen saldırıda tekne battı ve yaralı balıkçılardan biri hayatını kaybetti. Yaralı beş balıkçı BURAK KAYA isimli tekne tarafından kurtarıldı.

Sahra Çölü’nde 49 Kişi Susuzluktan Öldü

Nijer'in kuzeyindeki Sahra Çölü'nde facia yaşandı, Mali'den dönen yolcuları taşıyan kamyonun arızalanması sonucu en az 49 kişi susuzluktan hayatını kaybetti. Olayda hayatta kalan iki kişi durumu yetkililere bildirdi.

Narin Güran ve Nevzat Bahtiyar Akrabaları Kavga Etti

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanık Nevzat Bahtiyar ve Güran ailesinin akrabaları arasında mahallede çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda altı kişi yaralandı ve bir kişi gözaltına alındı.

Hakan Safi Bu Akşam Transfer Açıklıyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için geri sayım başladı. 7 Haziran'da yapılacak seçimde Aziz Yıldırım ile yarışacak olan Hakan Safi, çalışmalarını hızlandırdı.