İmamoğlu’nun Diploma İptali CHP’yi Harekete Geçirdi

İMAMOĞLU’NUN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan ‘usulsüz diploma’ soruşturmasında kritik bir gelişme meydana geldi. Üniversitenin yaptığı duyuruya göre, İmamoğlu’nun diploması iptal edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili ilk yorumunu Cumhuriyet gazetesine aktardı.

KARAR TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ

Özgür Özel, “Bu alınan karar, hem karar verenlerin İstanbul Üniversitesi gibi 1453 yılından beri faaliyette olan bir kurumun tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Ama kimse enseyi karartmasın. Sonuçta bu bir idari işlem ve ne baskılarla bu kararın alındığını biliyoruz. İdari yargı açısından zaman geçirilmeden hak aranacak. Kararın iptal edileceğine ben inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Anayasa Mahkemesi benzer bir durumla ilgili olarak, kişinin kendi hilesi olmamasından dolayı iptal edilen diplomanın geri verilmesine ve bu işlemin en geç bir ay içerisinde yapılmasına yönelik karar vermiştir.” dedi.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’ndan önce bir yıl içerisinde birçok kişiye aynı imkânın sağlandığını belirtti ve 28 kişiyle ilgili olarak toplu bir karar alındığını söyledi. “Biz bunun idari yargıdan döneceğine inanıyoruz. En kötü ihtimalle Anayasa Mahkemesi’nin yerleşik uygulamaları mevcut. Kimse enseyi karartmasın.” şeklinde konuşan Özel, CHP’nin 1 milyon 750 bin üyesiyle birlikte, Pazar günü sandık başına daha büyük bir inançla, motivasyonla giderek Cumhurbaşkanı adaylarının arkasında duracaklarını da vurguladı. “Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Hep birlikte arkasında olacağız. Bizi bu organize kötülük çetesi yenemeyecek.” ifadelerini ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.

Ferah Kebap’ın Konkordato Süresi Uzatıldı

Isparta'da faaliyet gösteren ve odun ateşinde pişirdiği yemeklerle tanınan Ferah Kebap, reklam ve sosyal medya kullanımına rağmen finansal darboğaza girince konkordato talebinde bulundu. Restoran yiyecekleri 250 liradan başlayan fiyatlarla satıyordu.

Bakan Kurum, 64 İlde 20 Bin Konut Satışına Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası 455 bin konutun tamamlandığını duyurdu. Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş 500 bin konutluk yeni bir sosyal konut projesi başlatıldı.

Antalya Plajlarında Sigara Yasağı Başladı

Türkiye'de çocuk parkları ve sahilleri kapsayan dumansız alan uygulaması genişletiliyor, yaz mevsimiyle birlikte Akdeniz ve Ege sahillerinde plaj yoğunluğu arttı. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği plajlarda sigara izmaritleri büyük kirlilik oluşturuyor.