İngiltere’den Türkiye karşıtı film!

Aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP), Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi halinde İngiltere'nin karşılaşacağı zorlukları anlatan kısa bir film yayınladı. Yaklaşık dört dakikalık videonun sonunda ise İngiliz halkından, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkıp çıkmayacağına karar verilecek referandumda, "Çıkalım" oyu vermeleri istendi.

Guardian gazetesi, "temelsiz korku tellallığı” ile suçlanan UKIP'in propaganda filminde sürekli minare ve türbanlı kadın görüntüleri vererek, İslamofobik bir tutum içinde olmakla eleştirildiğini bildirdi.

AB yanlısı sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılanan filmde, Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde, 15 milyon Türk'ün İngiltere'ye göç edeceği öne sürüldü.

Türkiye'nin üyelik kazanması halinde; yüksek nüfusu nedeniyle, Birlik içindeki yardım bütçesinin üçte birini alacağını iddia eden UKIP, Türkiye'deki imam hatip okullarının sayısının son dönemde büyük artış gösterdiğini ve 20'nci yüzyılın başından bu yana Hıristiyanların sayısının yüz kat azaldığını belirtti.

"ZEHİRLİ RETORİK"

UKIP'in propaganda filmine tepki gösteren Liberal Demokrat Parti lideri Tim Farron, "Herkes, toplumları birbirine düşürmeyen çalışan UKIP'in zehirli retoriğine alışık. Ama bu video, durumu bir başka boyuta taşıyor" dedi.

Farron, "Minareleri kullanmak, UKIP destekçilerine yapılan kodlanmış bir göz işareti. Bu liberal görüşlü insanlar için son derece ters" diye konuştu.

"Britain Stronger in Europe" (Birleşik Kralık, Avrupa'da daha güçlü) adlı sivil toplum kuruluşunun sözcüsü ise "UKIP tüm bir ulusu ve halkını karalamaya çalışıyor… Türkiye'nin AB üyeliği hakkındaki düşünceniz ne olursa olsun; bu, UKIP'in temelsiz korku tellallığında yeni bir alçaklıktır… Türkiye'nin yakın gelecekte AB'ye katılması gibi bir durum söz konusu değil. Yani bu, UKIP'in yine ekonomiye ya da gerçeklere dayalı argümanları olmadığının açık bir göstergesi" dedi.

"MİDE BULANDIRICI"

İşçi Partisi milletvekili Richard Burden da filmi "mide bulandırıcı" olarak tanımladı.

Bazı Twitter kullanıcıları ise UKIP'i, İngiltere'nin medya düzenleyici kuruluşu Ofcom'a şikayet edeceklerini belirtti.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Vincenzo Italiano: Maç Çok Tehlikeliydi

Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında Erzurumspor FK ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, Dolmabahçe'de oynanan mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray, Camavinga ile Anlaşma Sağlayamadı

Yaz transfer döneminde kadrosuna Lesley Ugochukwu, Aleksey Batrakov, Rafael Leao, Deniz Gül ve El Chadaille Bitshiabu'yu ekleyen Galatasaray, birçok yıldızla anılmaya devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, orta saha takviyesi için Real Madrid'den Eduardo Camavinga'yı gündeme almıştı.

Kızıldeniz’deki Petrol Hattında Faaliyetler Durduruldu

Ortadoğu'daki savaş, enerji altyapısını ve deniz ticaretini etkilemeye devam ediyor. Suudi Arabistan'ın kritik petrol güzergahlarından biri olan Doğu-Batı boru hattında faaliyetler geçici olarak durduruldu.

Karadeniz Altından Avrupa’ya Yeni Enerji Hatları Planlanıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan-Türkiye Enerji Forumu, enerji işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli görüşmelere ev sahipliği yaptı. Foruma, Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov katıldı.

Beşiktaş, Erzurumspor FK’yı 3-0 Yendi

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Erzurumspor FK ile karşılaştı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan mücadele, Beşiktaş'ın 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi.