Dokuz adam, kocalarının bir kadını uyuşturup cinsel istismarda bulunmasını sağlamakla suçlanıyor. Manchester’da başlayan duruşmada, bu kişilerin hepsinin, yaklaşık 20 yıl boyunca istismara uğrayan kadının kocasıyla çevrimiçi gruplarda tanıştığı iddia edildi. İddia makamına göre, koca, 60’lı yaşlarındaki bir adam olarak, kadının cinsel istismarının görüntülerini paylaşarak diğer erkekleri evine davet etti ve kadının bilinçsiz olduğu anlarda cinsel istismarda bulundu.
SUÇLAMALAR VE İDDİALAR
Duruşmada, kocanın, karısını uyuşturmak için çeşitli uyuşturucu maddeler kullandığı ve cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Sanıkların hepsi, kadının rızası olmadan bu faaliyetlere katıldıklarını biliyorlardı. Ancak sanıkların bilgilendirilme düzeyleri farklılık gösteriyor. Bazı sanıklar, kadının uyuşturulduğunu biliyordu, bazıları ise yalnızca alkol nedeniyle etkisiz hale geldiğini düşünüyordu.
DURUŞMA VE SONUÇLAR
Kocanın yaptığı istismar, gizli gazetecilerin bir çevrimiçi gruba sızmasından sonra ortaya çıktı. Bu grup içerisindeki bir kullanıcı, karısını uyuşturup, bilinçsizken başkalarının cinsel istismarda bulunmasına davet ettiğini iddia etti. Ardından polis, kullanıcıyı tespit ederek evinde arama yaptı ve 1 milyondan fazla fotoğraf ve video içeren bir telefonunu ele geçirdi.
KADININ DURUMU
Kurban, sanıkların hiçbiriyle tanışmadığını ve onlarla rızaya dayalı cinsel temasta bulunmadığını ifade etti. Polis, 2025 yılının Ekim ayında kadının evine geldiğinde, yaşadığı istismarı öğrenmiş oldu. O andan itibaren hayatının değiştiği vurgulandı.