SON DAKİKA: İNSTAGRAM ERİŞİME AÇILDI
Uzun bir süredir devam eden Instagram erişim engeli sona erdi. Bu engel nedeniyle birçok kullanıcı VPN kullanmak zorunda kalmıştı. Özellikle TikTok ve Roblox gibi platformlarla beraber gündemde olan bu konu, Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun önemli bir açıklamasıyla son buldu. Uraloğlu, Instagram’ın erişime açılmasıyla ilgili olarak X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “2 Ağustos tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Instagram’a uyguladığımız erişim engelini kaldıracağız. Instagram yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda katalog suçları konusundaki taleplerimizin karşılanacağı konusunda anlaşmaya vardık ve bu sebeple erişim engelini kaldırıyoruz.” dedi.
ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engelinin kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarının önemine vurgu yaptı. Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda katalog suçları çerçevesindeki taleplerin karşılanacağının ve sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağının taahhüt edildiğini belirtti. Bu gelişmeler neticesinde saat 21.30 itibariyle Instagram’a erişimin yeniden sağlanacağını duyurdu.
İNSTAGRAM KULLANICILARI İÇİN MÜJDE NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA
Instagram kullanıcılarını sevindiren bu açıklama, sosyal medya platformunun önemli bir aşamaya geldiğini gösteriyor. Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklama, katalog suçları konusundaki taleplerin karşılanması ve sansür konusunda iş birliği yapılması hususlarını içeriyor. Bu gelişme, Instagram kullanıcılarının platforma olan erişiminin yeniden sağlanmasıyla sonuçlanacak ve kullanıcılar bu anlamda rahat bir nefes alabilecekler.