Tottenham, Djed Spence transferi için Inter Milan ile pazarlık masasında. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncu için 30 milyon sterlinlik toplam paketin işi bitirebileceği görüşünde. Spurs cephesi ise kabul edilebilir bir teklif gelmesi halinde oyuncuyu satmaya sıcak bakıyor. Spence’in bu sezon Tottenham’da forma şansının sınırlı olması bekleniyor. Sol bek pozisyonunda Destiny Udogie ve yeni transfer Andy Robertson ile rekabet yaşayacak olan oyuncunun, sağ tarafta ise ilk tercih olarak gösterilen Pedro Porro’nun gerisinde kalması öngörülüyor.
SPENCE TRANSFERİNDE INTER CEPHESİNDE ROTA DEĞİŞTİ
Inter, kanat bek mevkiinde görev yapabilecek yeni bir ismi kadrosuna katmayı planlıyor. Yaz boyunca Spence’i transfer listesinin üst sıralarında tutan Milano temsilcisi, Al İttihad’dan Moussa Diaby için yürüttüğü görüşmelerden sonuç alamayınca rotayı Tottenham’lı oyuncuya çevirdi. İtalyan kulübünün, Spence için kısa süre içinde resmi teklifini Tottenham’a iletmesi bekleniyor.
DE ZERBI: TRANSFER DÖNEMİNİ KAPATMIYORUZ
Tottenham Teknik Direktörü Roberto De Zerbi, transfer döneminin henüz kapanmadığını ve kadronun daha da güçlendirileceğini söyledi. Geçen sezon son haftada küme düşmekten kurtulan Spurs, bu yaz transfer döneminde yaklaşık 237 milyon sterlinlik harcama yaptı. Mateus Fernandes ve Sandro Tonali transferlerinde kulüp rekorunu iki kez kıran Tottenham, Brighton’dan Jan Paul van Hecke’yi 52 milyon sterline kadrosuna kattı. Martin Dubravka, Andy Robertson ve Marcos Senesi ise bedelsiz olarak takıma dahil edildi.
HEDEF YENİDEN ÜST SIRALAR
Micky van de Ven’in de uzun vadeli sözleşmeye imza atmasıyla birlikte Tottenham’da gelecek sezon için umutlar arttı. De Zerbi, kulübün transfer politikasından memnun olduğunu belirtti. “Kulüp çok önemli oyuncuların transferlerini bitirdi. Bence henüz bitirmedik” diyen İtalyan teknik adam, “Para harcadık ama diğer kulüpler de geçmişte aynısını ya da daha fazlasını yaptı. Premier League’de rekabet edebilmek için her şeyden önce oyuncu kalitesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. De Zerbi, yönetimin hedeflerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Sahibinin, yönetim kurulunun ve arkamda karar veren insanların hırsı çok yüksek. Son sezonlardan daha güçlü bir takım kurmak ve yeniden üst sıralar için mücadele etmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.