Irak Hükümet Sözcüsü Haydar Abbudi, Irak ile İran arasındaki Şeyb Sınır Kapısı’nın teknik açıdan henüz kullanıma hazır olmadığını açıkladı. Abbudi, iki ülke arasındaki ticaretin diğer sınır kapıları üzerinden devam ettiğini belirtti. Ayrıca Irak’ta Husilere ait karargahların bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu savundu. Ülke topraklarının komşu ülkeleri tehdit etmek amacıyla kullanılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.
TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE
Abbudi, Irak’taki PKK dosyasının çözümü ve bu örgütün Irak’tan çıkarılması konusunda Türkiye ile üst düzey bir koordinasyon yürütüldüğünü kaydetti.
İRAN İLE KOORDİNASYON
Iraklı Sözcü, İranlı Kürt silahlı gruplar meselesinin çözümü için İran ile üst düzey koordinasyon sağlandığını ve bu çerçevede ortak bir komite oluşturulduğunu açıkladı.