İRAN İSTİHBARAT BAKANI’NDAN AÇIKLAMALAR
İsrail ve İran arasındaki gerilim sürüyor. İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, Yezd eyaletinde vali ve üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşen İl Güvenlik Konseyi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hatib, İsrail’in İran’a karşı yürüttüğü 12 günlük çatışmada temel amacının rejim değişikliği olduğunu belirtti. “Ancak tüm örgütlerin ve ayrılıkçıların çabalarına rağmen bu süreçte ülkemizin güvenliğini koruduk. Bunu da halkın ve yetkililerin dayanışmasına borçluyuz. Çünkü ülkenin güvenliği halka dayanır.” dedi.
İSRAİL İLE İSTİHBARAT SAVAŞLARI
İsrail ile süregelen istihbarat mücadelesine dikkat çeken Hatib, “İsrail’de İran ile bağlantılı yapılan bazı tutuklama ve gözaltılar kamuoyuna yansıdı. İsrail içine sızdık ve bunu kendileri de itiraf ediyor. İsrail’den çalınan belgeler ve elde edilen değerli veriler de bunun bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.
BİRLIK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Ülke içindeki birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayan Hatib, İran’ın güçlü yanlarının ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti. “Birçok kişi siyasi hayatı boyunca hata yapmış olabilir, ancak 12 günlük savaş boyunca halkla birlikte olmaları ve dayanışmaları önemliydi. Tüm fedakarlık, çaba ve planlamalar bu birlik ve dayanışmayı korumaya yönelik olmalıdır.” şeklinde konuştu.