İran Lideri Hamaney Aşura Törenine Katıldı

İRAN LİDERİ HAMANEY AŞURA TÖRENİNE KATILDI

ABD ve İsrail’in tehditleri ile karşı karşıya kalan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile yaşanan savaşın ardından ilk kez kamuya açık bir etkinlikte yer aldı. İran lideri, Muharrem ayı matem törenleri kapsamında Filistin caddesindeki konutunda düzenlenen Aşura törenine katıldı. Hamaney, daha önceki 3 gece bu törenlere katılmamıştı.

SEVGİ GÖSTERİLERİ VE TEHDİTLER

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler, Hamaney’in salona girişi sırasında İmam Humeyni Hüseyniyesinde bulunan izleyicilerin “Damarlarımızdaki kan, Rehberimize armağandır” sloganlarıyla ona sevgi gösterisinde bulunduğunu ortaya koyuyor. ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail yönetimi, İran ile İsrail arasında devam eden 12 gün süren çatışmalar sırasında Hamaney’i öldürmekle tehdit etmişti. Hamaney, çatışmalar sürerken ulusa sesleniş konuşmaları yapmaya devam etti.

Ateşkes SONRASI DEĞERLENDİRME

Ateşkesin ardından da bir konuşma yapan Hamaney, ABD’nin İran’ın karşı saldırılarının ardından yıpranan Tel Aviv’i korumak amacıyla İran’a yönelik saldırılara katıldığını ifade etti. Bu yıl, Hamaney’in konutunda gerçekleştirilen muharrem ayı törenleri, onun katılımı olmadan ilk defa yapılmıştı. Önceki 3 gece matem törenlerine katılmayan Hamaney, bu önemli etkinlikte yeniden sahne aldı.

ÖNEMLİ

İstanbul’da Fal Uygulamaları Soruşturması Başlatıldı

İstanbul'da, "Faladdin" ve "Binnaz" uygulamalarının sahibi Sertaç Taşdelen'in banka hesaplarına ve varlıklarına el konuldu, gözaltı kararı çıkarıldı.

Çiğ Süt Fiyatı Artacak: Eylül’de Gözden Geçirilecek

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatını yüzde 7 artışla 17,15 TL'den 18,35 TL'ye yükseltti.

Daha Fazlası!