İran Milli Takımı Dünya Kupası Öncesi Meksika’ya İndi

İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası öncesinde ABD’nin vize uygulamalarını eleştirirken Pazar günü Meksika’nın ABD sınırındaki Tijuana kentine iniş yaptı. İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, takımın ABD’ye maçtan sadece bir gün önce giriş izni aldığını belirterek bu durumu “tuhaf” olarak nitelendirdi. ABD’li bir yetkili ise gerekli vizelerin verildiğini ancak sistemin teröristler tarafından kötüye kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

İRAN’IN VİZE İDDİALARI VE ABD’NİN YANITI

Tac, yarı resmi İran medyasına yaptığı açıklamada, “Amerikalıların engellemelerinin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. ABD’nin yaptıkları kötü niyeti ve takımlar arasında eşitlik olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. ABD’li yetkili ise Dünya Kupası için gerekli vizelerin sporcular ve destek personeli için çoktan çıkarıldığını belirterek, “İran takımının bu sistemi kötüye kullanarak teröristleri ABD’ye sokmasına izin vermeyeceğiz” dedi. İran’ın Ankara Büyükelçiliği de yaptığı yazılı açıklamada ABD’yi “İran milli takımını normal koşullarda ve gereksiz baskı olmadan Dünya Kupası’na katılma hakkından mahrum bırakmakla” suçladı ve bunu “spora siyasi müdahalenin en kötü biçimi” olarak nitelendirdi.

MAÇ TAKVİMİ VE SİYASİ GERGİNLİK

FIFA’ya göre İran, 15 Haziran’da Los Angeles’ta Yeni Zelanda, 21 Haziran’da yine Los Angeles’ta Belçika ve 26 Haziran’da Seattle’da Mısır ile karşılaşacak. İran devlet medyası IRIB, bu maçların “gerekli onaylar alındıktan sonra” İran genelindeki sinemalarda gösterileceğini duyurdu. Takımın teknik direktörü Amir Ghalenoei ise bazı yönetici, medya personeli ve bir icra direktörünün henüz turnuvaya katılım izni alamadığını belirterek, “Bu nasıl bir muamele? Umarım bu durum düzeltilir ve bu tür davranışlar tekrarlanmaz” dedi. Tac ayrıca, İran Futbol Federasyonu’nun FIFA’ya resmi bir protesto yazısı göndereceğini ifade etti. Bu Dünya Kupası, 1930’daki ilk turnuvadan bu yana bir ev sahibi ülkenin aktif olarak savaş halinde olduğu bir ülkeyi ağırladığı ilk organizasyon olma özelliğini taşıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

FAST İşlem Limitleri 300 Bin Liraya Yükseliyor

FAST işlem tutar limitleri 26 Ağustos 2026 itibarıyla 300 bin liraya yükselecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilen FAST, anlık ödeme sistemleri arasında yer alıyor.

Ceferin, Infantino’ya İstifa Çağrısı Yaptı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun görevini bırakması gerektiğini ifade etti. Ceferin, Infantino'nun yerine geçmeyi düşünmediğini belirtti.

Mevduat Faizlerinde Keskin Düşüş Bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası Likidite Yönetimi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 1 Mart 2026 tarihinde ara verilen bir hafta vadeli repo ihalelerine yeniden başlanacağı belirtildi.

Benzin Fiyatları Yarın Artıyor

Petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına yansıdı. ABD ile İran arasındaki gerginlik, Ortadoğu'daki gerilimi artırıyor ve Hürmüz Boğazı'ndan petrol akışını kısıtlıyor.

Anadolu Otoyolu’nda Yolcu Otobüsü Yandı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde bir yolcu otobüsü, gece saatlerinde motor kısmından dumanlar çıkarmaya başladı. Durumu fark eden şoför, aracı emniyet şeridine çekti ve yolcuları tahliye etti.