İran, Rusya’dan 90 Füze Fırlatma Sistemi Sipariş Etti

Rusya’nın önde gelen savunma sanayisi üreticilerinden biri, 2024-2025 dönemine ait üretim takviminde İran’a yönelik füze fırlatma sistemi siparişinin yer aldığını duyurdu. Financial Times (FT) gazetesi, Rusya’nın füze ve fırlatma sistemleri tasarımcı firmalarından Vympel’in, KB Maşinostroyeniya’ya (KBM) yazdığı mektupta, “APU-L” ve “APU-305” tipi füze fırlatma sistemlerine ait bileşenlerin teslimatlarının hızlandırılmasını talep ettiğini aktardı. Mektupta, gecikmelerin dokuz sözleşmeyi riske atabileceği uyarısında bulunulduğu belirtildi.

Üretim Takvimi ve Siparişler

Mektuba eklenen üretim takviminde, müşterilerin yedisi Rus, ikisi ise “yabancı” olarak tanımlandı. Çin’in 192 “APU-305” tipi füze fırlatma sistemi siparişi verdiği, İran için kullanılan “K-10” kod adlı alıcının ise 90 “APU-L” tipi sistem siparişi verdiği öne sürüldü.

İran'a Yönelik Teslimatlar

Üretim belgelerinde, İran’a yönelik teslimatın nihayetinde gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir bilginin bulunmadığı ifade edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Estetik Ameliyat Sonrası Doktorun Ölümü İddiaları Beraberinde Getirdi

İzmir'de estetik ameliyat geçiren bir doktor, operasyondan bir gün sonra hayatını kaybetti. Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz, Konak ilçesindeki özel bir hastanede yüz gerdirme estetiği yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barış İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum 2026 etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazze'de insanların enkaz yığınları arasında hayata tutunmaya çalıştığını vurguladı.

Sürücü Kursu Fiyatları 35 Bin Liraya Çıkacak

Sürücü kursları, yeni yılda geçerli olacak zam taleplerini açıklamaya başladı. Ankara ve İstanbul'daki işletmelerin talebi, yüzde 50 ile yüzde 80 arasında değişiyor.

Afyonkarahisar’daki Silahlı Saldırıda İki Öğretmen Hayatını Kaybetti

Afyonkarahisar'da Arif Sefa Özdemir'in gerçekleştirdiği silahlı saldırılarda hayatını kaybeden sekiz kişi bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. Hayatını kaybedenler arasında iki öğretmen de bulunuyor.

İstanbul’da 15 İlçede Elektrik Kesintisi Yaşanıyor

İstanbul'da bugün Avrupa Yakası'ndaki 15 ilçede elektrik kesintisi yaşanıyor. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde başlayan kesintinin akşam 17.00'ye kadar süreceği bildirildi.